Prajitura de post cu nuca de cocos

de LauraA in Prajituri, 5 Apr 2011 | 12055 vizualizari

 

Incep retetele de post cu aceasta minunata si simpla prajiturica. Se face extrem de simplu si foarte rapid iar prajitura rezultata este delicioasa si cu o consistenta usor umeda.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente tava 20X20
  • 1 cana fulgi nuca de cocos (115 gr)
  • 1 cana faina (190 gr)
  • 1 cana zahar (250 gr)
  • 1 cana lapte de soia sau lapte de orez (300 gr)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • esenta vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu nuca de cocos:

Eu am cantarit ingredientele dar este de ajuns sa folosim aceiasi cana pentru masurarea ingredientelor de mai sus.


Amestecam intr-un vas nuca de cocos, faina, praful de copt si zaharul. Turnam laptele si esenta de vanilie peste ingredientele solide si amestecam bine. Tapetam o forma dreptunghiulara cu ulei sau margarina, daca folositi, si faina si turnam trei sferturi din aluat. Aluatul ramas il amestecam cu 1 lingura de cacao si il punem peste aluatul din tava.


Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute. Inainte de a o scoate, bagam o scobitoare in prajitura. Daca iese curata atunci prajiturica e gata.


Foarte important sa o lasam sa se raceasca complet in tava, pentru ca avand o consistenta umeda are tendinta sa se sfarame si sa se desprinda mai greu de tava.


O servim pudrata cu zahar vanilat.


Pofta buna si post usor!


P.S Daca nu tineti post, puteti folosi lapte de vaca in loc de lapte de soia sau de orez.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

ionela2682 1

08.04.2011, 18:01

Acum notez reteta... trebuie neaparat sa o fac!

mihaelaM 1

09.04.2011, 14:58

bravo
la favorite cu ea

adry88 1

01.06.2011, 21:22

vreau si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu dulceata