Nasturasi fragezi de ciocolata

de LauraA in Prajituri, 27 Oct 2011 | 5407 vizualizari

 

Se apropie Sarbatorile, asa ca deja incepem sa facem lista bunataturilor pe care le vom aseza pe masa de Craciun. Biscuiteii acestia sunt extraordinar de buni di parfumati, numai buni pentru Craciun sau Revelion.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 70gr amidon porumb
  • 60 gr cacao
  • 2 lingurite rase praf copt
  • 250 gr unt
  • 3 galbenusuri de la 3 oua medii
  • 150 gr zahar
  • 300 gr ciocolata alba
  • 4-5 linguri de frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nasturasi fragezi de ciocolata:

Mixam untul moale cu zaharul si galbenusurile pana obtinem o crema. Separat, amestecam faina cu cacaoa, amidonul si praful de copt si rasturnam peste crema de unt. Framantam pana obtinem o biluta moale si compacta pe care o invelim in folie si o lasam la frigider 30 minute:

Dupa 30 minute o scoatem si incepem sa formam bilute mici cam de 12 gr pe care le asezam intr-o farfurie cu zahar de trestie amestecat cu zahar alb. Se poate folosi doar zahar alb.

Presam bilutele in zahar si le asezam cu partea data prin zahar in sus, in tava tapetata cu hartie de copt. Apasam , cu degetul,  mijlocul fiecarui nasturas.

Bagam in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru fix 15 minute. Imediat ce le scoatem mai apasam cu degetul centrul nastureilor ca sa ii putem umple. Ciocolata alba o topim pe baie de aburi impreuna cu cateva linguri de frisca lichida sau lapte si umplem biscuitii dupa ce i-am scos din cuptor.

Sunt absolut divini! Crema de ciocolata alba se intareste o data ce se racesc dar ramane in acelasi timp cremoasa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Nasturasi fragezi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Macrou la cuptor

de Ksenya 5

ieri la 10:12

Conopida cu Oua si Patrunjel

de Anett 1

pe 02.12 la 18:09

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

pe 01.12 la 20:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu mere
  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Macrou la cuptor

de Ksenya 5

ieri la 10:12

Conopida cu Oua si Patrunjel

de Anett 1

pe 02.12 la 18:09

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

pe 01.12 la 20:48

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri