Alba ca zapada

de luminita20_2006 in Prajituri, 2 Mai 2009 | 8749 vizualizari

 

O prajitura pe cat de simpla pe atat de delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 120g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic amoniu
  • faina   
        Crema:
  • 0,5 lapte
  • 3 linguri faina
  • zeama de la o lamaie
  • 250 g margarina
  • 250 g zahar
  • fulgi de nuca de cocos
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

Pentru foi:


Toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinand un aluat ca pentru biscuiti si se lasa sa `se odihneasca 30 min. Apoi impartim coca in 4 parti si le coacem pe dosul tavii care in prealabil s-a uns cu un pic de ulei. Timp coacere 10 min la foc mediu ( foile nu trebuie sa se rumeneasca).


Crema:


Se pune laptele cu zaharul pe foc si se amesteca. Separat amestecam faina cu un pic de lapte apoi turnam peste lapte de pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa crema. Adaugam margarina si cand s-a topit oprim focul si turnam zeama de lamaie.


Cand s-au racit foile, asezam crema peste ele iar la final se presara nuca de cocos in functie de cat doriti.


PS: Pentru a da un aspect mai de sarbatoare eu am ornat cu capsunele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

luminita20_2006 1

02.05.2009, 18:57

adica de la mama.........uf...asa cand scrii pe intuneric

Bucataras 1

02.05.2009, 19:27

Salut, Lumi, bine ai venit rpintre bucatarasi. Poti sa-ti corectezi retetele dind click pe "modifica reteta"

elena1988 1

04.03.2011, 17:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si branza de vaci