Desert prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie

de diaconta in Prajituri, 13 Sep 2018 | 336 vizualizari

 

In ultimele zile au fost foarte multe deserturile pregătite cu mere.
Pe blog veti gasi mai multe reţete de prăjituri/plăcinte cu mere.
Aveam la grădina mere foarte dulci şi aromate şi era păcat să nu profit şi să le folosesc pentru prăjituri.
De multă vreme vroiam să combin umplutura de mere cu o cremă de vanilie.Dar pentru un gust desăvârşit m-am gândit să adaug şi jeleu de vişine.
Rezultatul a fost o prăjitură nu prea sofisticată dar cu un gust divin.

 

INGREDIENTE

Blat pandişpan(tava de 30x20 cm):

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • Sare
  • Vanilie

Umplutura mere:

  • 1 kg mere(curatate si fara cotor)
  • 2 linguri zahar
  • Vanilie
  • Scortisoara

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • Zeama de lamâie

Crema de vanilie:

  • 400 ml smântâna pentru frisca
  • 1 plic crema Ole vanilie
  • 250 g mascarpone

Jeleu de vişine:

  • 300 ml sirop de vişine
  • 2 linguri amidon

Am mai folosit ciocolata pentru razuit deasupra

Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie:

Am pregatit mai întâi umplutura de mere pentru ca sa se raceasca.


Am curatat merele si le-am taiat cubulete. Le-am amestecat cu 2 linguri de zahar (daca e nevoie, puteti sa adaugati mai mult zahar), le-am pus într-o cratita si le-am pus la foc mic, amestecând din când în când.


Merele vor lasa sirop si se vor înmuia. Când au început sa se înmoaie, am amestecat cu grija sa nu le transform într-un piure, aveam nevoie sa ramâna bucati.


Când siropul a scazut, am adaugat vanilia si scortisoara, am oprit focul si am lasat umplutura sa se raceasca.


Am pregatit si siropul. Am fiert toate ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.


Pentru pandispan, am separat albusul de galbenusul celor 5 oua.


Galbenusurile le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei si vanilia.


Albusurile le-am mixat cu un praf de sare. Când spuma a devenit ferma, am adaugat pe rând cele 5 linguri de zahar, mixând dupa fiecare.


Am încorporat usor galbenusurile în spuma de albusuri, apoi faina cernuta.


Am pus compozitia în tava pregatita cu hârtie de copt si am pus la cuptor la 180 de grade C, pentru 25 de minute.


Am lasat pandispanul sa se raceasca pe un gratar.


Pentru crema de vanilie, am amestecat smântâna pentru frisca cu crema Ole, am mixat, apoi am adaugat si mascarpone.


Daca vreti sa fie mai dulce, puteti sa adaugati zahar pudra. Mie mi s-a parut a fi perfecta asa.


Pentru jeleu, am dizolvat amidonul cu putina apa rece, am adaugat siropul si l-am fiert pâna când s-a îngrosat.


Când toate au fost reci, am asamblat prajitura.


Am taiat blatul în doua.


In partea de blat care va veni deasupra, am decupat cu ajutorul unui pahar orificiile în care am pus jeleul.


Am asezat pe platou partea de pandispan nedecupata, am pus umplutura de mere si un strat de crema de vanilie. (Eu am însiropat, dar mi-am dat seama ca nu trebuia, umplutura de mere va înmuia suficient blatul).


Am însiropat si partea de pandispan decupata si am asezat-o peste crema de vanilie.


Am pus un strat de crema si deasupra blatului, având grija sa pastrez orificiile în care am pus jeleul.


Daca orificiile sunt prea adânci, puteti sa mai puneti putina crema si apoi jeleul.


Am razuit ciocolata si am pus jeleul în orificiile lasate.


Am lasat-o la frigider câteva ore.


La final m-am gandit ca ar fi fost buna mai multa umplutura de mere.


Acum depinde de preferintele fiecaruia.


S-aveţi poftă !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

oanapl 1

16.09.2018, 23:24

Aoleu! Imi ploua in gura! Ce bine arata!

mosuletulene 1

17.09.2018, 08:52

Bun fac eu meniul principal si desertul te rog sa il faci tu ca arara demential

laura_n 1

20.09.2018, 14:44

Big, very big like!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere