Biscotti cu alune si ciocolata

de LauraA in Prajituri, 24 Ian 2011 | 2871 vizualizari

 

Biscotti sunt un tip de biscuiti italieni copti de doua ori. Datorita consistentei mai dure, se conserva pentru lungi perioade de timp in cutii de metal sau borcane inchise ermetic.
Astazi va prezint una dintre zecile de variante, cu alune si ciocolata. Sunt extraordinar de buni, mai ales daca ii serviti langa o cafea fierbinte, ceai sau lapte.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr alune
  • 100 gr ciocolata amara
  • 100 gr ciocolata lapte
  • 280 gr faina
  • 2 oua
  • 30 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 25 ml cafea tare
  • 1 lingurita amoniac
  • 3 linguri brandy/rom
  • 1 varf cutit sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti cu alune si ciocolata:

Pentru inceput prajim alunele pentru 5 minute intr-o tifaie teflonata neunsa cu absolut nimic dupa care le lasam sa se raceasca complet.


Mixam ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si un varf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare,


Topim ciocolata si untul la microunde sau la bain-marie dupa care le lasam sa se racoreasca putin.


Adaugam ciocolata calduta peste oua si mixam.


Adaugam 1 lingurita de amoniac stinsa in 25 ml cafea calduta si 3 linguri de brandy sau rom si amestecam.


Renuntam acum la mixer si il inlocuim cu o lingura de lemn cu care vom incorpora treptat faina. Dupa ce am incorporat toata faina, adaugam alunele


Amestecam pana le incorporam perfect aluatului de ciocolata. Consistenta finala a aluatului este cremoasa


Bagam aluatul la frigider pentru 30 minute, dupa care il scoatem si formam trei suluri cam de 3 cm diametru fiecare. Infainam bine planul de lucru inainte de a forma sulurile. Le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le coacem la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 15-20 minute,


Le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoareasca 15 minute, dupa care le taiem in felii de 1 cm grosime si le bagam din nou la cuptor pentru 10 minute la 160 grade.


Ii servim langa un ceai fierbinte, cafea sau lapte.

 

TIPS-URI

1

Pentru preparea bicuitilor, este absolut necesar sa lasam aluatul la frigider pentru minim 30 de minute.

2

Putem inlocui alunele cu nuci, migdale, fructe deshidratate sau stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti cu alune si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (35)

epurasha2bb 1

19.02.2011, 19:27

am zis ca incerc reteta si acum sunt la lucru! am sa revin cu impresii maine!

epurasha2bb 1

22.02.2011, 09:13

au iesit perfecti!

Bucataras Medi 1

22.02.2011, 09:16

minunati.................

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!