Biscotti cu alune si ciocolata

de LauraA in Prajituri, 24 Ian 2011 | 2774 vizualizari

 

Biscotti sunt un tip de biscuiti italieni copti de doua ori. Datorita consistentei mai dure, se conserva pentru lungi perioade de timp in cutii de metal sau borcane inchise ermetic.
Astazi va prezint una dintre zecile de variante, cu alune si ciocolata. Sunt extraordinar de buni, mai ales daca ii serviti langa o cafea fierbinte, ceai sau lapte.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr alune
  • 100 gr ciocolata amara
  • 100 gr ciocolata lapte
  • 280 gr faina
  • 2 oua
  • 30 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 25 ml cafea tare
  • 1 lingurita amoniac
  • 3 linguri brandy/rom
  • 1 varf cutit sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti cu alune si ciocolata:

Pentru inceput prajim alunele pentru 5 minute intr-o tifaie teflonata neunsa cu absolut nimic dupa care le lasam sa se raceasca complet.

 Mixam ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si un varf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare,

Topim ciocolata si untul la microunde sau la bain-marie dupa care le lasam sa se racoreasca putin.

Adaugam ciocolata calduta peste oua si mixam.

Adaugam 1 lingurita de amoniac stinsa in 25 ml cafea calduta si 3 linguri de brandy sau rom si amestecam.

Renuntam acum la mixer si il inlocuim cu o lingura de lemn  cu care vom incorpora treptat faina. Dupa ce am incorporat toata faina, adaugam alunele

Amestecam pana le incorporam perfect aluatului de ciocolata. Consistenta finala a aluatului este cremoasa

Bagam aluatul la frigider pentru 30 minute, dupa care il scoatem si formam trei suluri cam de 3 cm diametru fiecare. Infainam bine  planul de lucru inainte de a forma sulurile. Le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le coacem la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 15-20 minute,

Le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoareasca 15 minute, dupa care le taiem in felii de 1 cm grosime si le bagam din nou la cuptor pentru 10 minute la 160 grade.

Ii servim langa un ceai fierbinte, cafea sau lapte.

 

TIPS-URI

1

Pentru preparea bicuitilor, este absolut necesar sa lasam aluatul la frigider pentru minim 30 de minute.

2

Putem inlocui alunele cu nuci, migdale, fructe deshidratate sau stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti cu alune si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (35)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

19.02.2011, 19:27

am zis ca incerc reteta si acum sunt la lucru! am sa revin cu impresii maine!

epurasha2bb

epurasha2bb 1

22.02.2011, 09:13

au iesit perfecti!

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

22.02.2011, 09:16

minunati.................

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro