Biscotti cu alune si ciocolata

de LauraA in Prajituri, 24 Ian 2011 | 3168 vizualizari

 

Biscotti sunt un tip de biscuiti italieni copti de doua ori. Datorita consistentei mai dure, se conserva pentru lungi perioade de timp in cutii de metal sau borcane inchise ermetic.
Astazi va prezint una dintre zecile de variante, cu alune si ciocolata. Sunt extraordinar de buni, mai ales daca ii serviti langa o cafea fierbinte, ceai sau lapte.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr alune
  • 100 gr ciocolata amara
  • 100 gr ciocolata lapte
  • 280 gr faina
  • 2 oua
  • 30 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 25 ml cafea tare
  • 1 lingurita amoniac
  • 3 linguri brandy/rom
  • 1 varf cutit sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscotti cu alune si ciocolata:

Pentru inceput prajim alunele pentru 5 minute intr-o tifaie teflonata neunsa cu absolut nimic dupa care le lasam sa se raceasca complet.


Mixam ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si un varf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare,


Topim ciocolata si untul la microunde sau la bain-marie dupa care le lasam sa se racoreasca putin.


Adaugam ciocolata calduta peste oua si mixam.


Adaugam 1 lingurita de amoniac stinsa in 25 ml cafea calduta si 3 linguri de brandy sau rom si amestecam.


Renuntam acum la mixer si il inlocuim cu o lingura de lemn cu care vom incorpora treptat faina. Dupa ce am incorporat toata faina, adaugam alunele


Amestecam pana le incorporam perfect aluatului de ciocolata. Consistenta finala a aluatului este cremoasa


Bagam aluatul la frigider pentru 30 minute, dupa care il scoatem si formam trei suluri cam de 3 cm diametru fiecare. Infainam bine planul de lucru inainte de a forma sulurile. Le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le coacem la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 15-20 minute,


Le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoareasca 15 minute, dupa care le taiem in felii de 1 cm grosime si le bagam din nou la cuptor pentru 10 minute la 160 grade.


Ii servim langa un ceai fierbinte, cafea sau lapte.

 

TIPS-URI

1

Pentru preparea bicuitilor, este absolut necesar sa lasam aluatul la frigider pentru minim 30 de minute.

2

Putem inlocui alunele cu nuci, migdale, fructe deshidratate sau stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscotti cu alune si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

epurasha2bb 1

19.02.2011, 19:27

am zis ca incerc reteta si acum sunt la lucru! am sa revin cu impresii maine!

epurasha2bb 1

22.02.2011, 09:13

au iesit perfecti!

Bucataras Medi 1

22.02.2011, 09:16

minunati.................

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Kasekuchen