Chec cu visine

de rodica_m in Prajituri, 24 Iun 2011 | 13748 vizualizari

 

Este gustul care-mi aminteste de copilarie. Reteta este de la bunica mea din Rep. Moldova.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 500 gr smantana
  • 500 gr zahar
  • 800 gr faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 600-700 gr visine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu visine:

Ouale de bat bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare pana devin mai albe.

Se incorporeaza smantana. Se cerne praful de copt si faina si se adauga treptat.

Visinele fara samburi si scurse in prealabil se dau prin putina faina si se incorporeaza si ele in aluat.

Se pune tot aluatul intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei.

Se coace la 180 C timpt de aprox. 1 ora si 30 min.

Simpu si foarte delicios.

Pofta Buna!!!

 

TIPS-URI

1

Reteta se poate prepara si cu 250 gr smantana si 250 gr iaurt mai gras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu prune