Vinete umplute cu chiftele de vitel si parmezan

de LauraA in Vita, 7 Feb 2011 | 3541 vizualizari

 

Nu stiu daca voua va plac vinetele dar eu le ador pur si simplu. Imi place orice fel de mancare in care vinetele sunt ingredientul principal.
O reteta mai inedita este cea de astazi, vinete umplute cu chiftelute de vitel si parmezan. Sunt excelente si deloc greu de facut.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr carne tocata de vitel
  • 3 vinete medii
  • 2 oua
  • 30 gr parmezan
  • patrunjel
  • busuioc
  • 2 felii paine inmuiata in apa/lapte
  • 2 catei usturoi
  • 1 catel usturoi necuratat
  • sare
  • piper
  • 2 rosii (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu chiftele de vitel si parmezan:

Amestecam carnea tocata cu painea inmuiata in apa si stoarsa foarte bine, cu cele 2 oua, usturoiul dat prin razatoare, patrunjelul tocat marunt, parmezanul ras, sare si piper. Formam cu mana umeda chiftelute mici pe care le dam prin faina si le prajim in ulei. Trebuie sa fie patrunse bine dar nu foarte colorate,


Taiem o fasie pe lungime din fiecare vanata si extragem miezul vinetei cu ajutorul unui cutit ascutit avand grija sa lasam un strat subtire de miez in fiecare vanata.




Taiem miezul in cubulete mici, adaugam sare si piper si calim cubuletele in cateva linguri de ulei impreuna cu un catel de usturoi necuratat. Cand s-au patruns, aruncam catelul de usturoi si adaugam chiftelutele si vreo 10 frunze de busuioc proaspat si le mai lasam pe foc 5 minute.




Pudram vinetele scobite cu parmezan ras si adaugam cu o lingura compozitia de chiftele si cubulete de vanata. Dupa fiecare strat format mai adaugam parmezan ras. Dupa ce le umplem pudram din nou parmezan pe deasupra. Daca doriti puteti adauga cateva cubulete de rosii inainte de a baga vinetele la cuptor.




Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 minute. Daca vi se bronzeaza prea tare la suprafata puteti acoperi spre sfarsit tava cu folie de aluminiu.


Servim cu patrunjel proaspat si cu putin busuioc tocat marunt.


Pofta buna!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu chiftele de vitel si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

onuta 1

08.02.2011, 12:00

arata foarte bine reteta ta, chiar mi ai dat o idee

Mihaela11_jo 1

11.02.2011, 22:29

Tentatie absoluta
Si mie imi plac vinetele oricum ar fi gatite; ale tale arata"exquisite"

AndreeaJ 1

15.02.2011, 14:05

Uite ce festin poate sa devina o vanata! Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Vitel stroganoff cu orez basmati