Vinete umplute cu chiftele de vitel si parmezan

de LauraA in Vita, 7 Feb 2011 | 3991 vizualizari

 

Nu stiu daca voua va plac vinetele dar eu le ador pur si simplu. Imi place orice fel de mancare in care vinetele sunt ingredientul principal.
O reteta mai inedita este cea de astazi, vinete umplute cu chiftelute de vitel si parmezan. Sunt excelente si deloc greu de facut.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr carne tocata de vitel
  • 3 vinete medii
  • 2 oua
  • 30 gr parmezan
  • patrunjel
  • busuioc
  • 2 felii paine inmuiata in apa/lapte
  • 2 catei usturoi
  • 1 catel usturoi necuratat
  • sare
  • piper
  • 2 rosii (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu chiftele de vitel si parmezan:

Amestecam carnea tocata cu painea inmuiata in apa si stoarsa foarte bine, cu cele 2 oua, usturoiul dat prin razatoare, patrunjelul tocat marunt, parmezanul ras, sare si piper. Formam cu mana umeda chiftelute mici pe care le dam prin faina si le prajim in ulei. Trebuie sa fie patrunse bine dar nu foarte colorate,


Taiem o fasie pe lungime din fiecare vanata si extragem miezul vinetei cu ajutorul unui cutit ascutit avand grija sa lasam un strat subtire de miez in fiecare vanata.




Taiem miezul in cubulete mici, adaugam sare si piper si calim cubuletele in cateva linguri de ulei impreuna cu un catel de usturoi necuratat. Cand s-au patruns, aruncam catelul de usturoi si adaugam chiftelutele si vreo 10 frunze de busuioc proaspat si le mai lasam pe foc 5 minute.




Pudram vinetele scobite cu parmezan ras si adaugam cu o lingura compozitia de chiftele si cubulete de vanata. Dupa fiecare strat format mai adaugam parmezan ras. Dupa ce le umplem pudram din nou parmezan pe deasupra. Daca doriti puteti adauga cateva cubulete de rosii inainte de a baga vinetele la cuptor.




Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 minute. Daca vi se bronzeaza prea tare la suprafata puteti acoperi spre sfarsit tava cu folie de aluminiu.


Servim cu patrunjel proaspat si cu putin busuioc tocat marunt.


Pofta buna!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu chiftele de vitel si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

onuta 1

08.02.2011, 12:00

arata foarte bine reteta ta, chiar mi ai dat o idee

Mihaela11_jo 1

11.02.2011, 22:29

Tentatie absoluta
Si mie imi plac vinetele oricum ar fi gatite; ale tale arata"exquisite"

AndreeaJ 1

15.02.2011, 14:05

Uite ce festin poate sa devina o vanata! Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

O pizza de te lingi pe degete
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftele la cuptor cu legume si sos marinat