Gulas unguresc cu carne de vitel

de Oana in Vita, 3 Mar 2010 | 56321 vizualizari

 

Extrem de delicioasa, aromata, cu carne frageda de vitel, gulasul unguresc are o tenta aparte datorita chimionului, fiind condimentata cu paprika picanta.

 

INGREDIENTE

  • 700 g rasol de vitel fara os
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe mari
  • 2 catei mari de usturoi
  • 225 ml vin rosu
  • 2 morcovi mari
  • 2 ardei grasi verzi
  • 3 linguri pasta de tomate dizolvate in 200 ml apa
  • 300 ml supa de vita
  • 500 g cartofi
  • 2 linguri rase paprika
  • 1 lingurita seminte chimen
  • sare
  • patrunjel verde tocat
  • smantana pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc cu carne de vitel:

Carnea se curata de grasime, se spala si se taie cuburi maricele. Legumele se curata de coaja, se spala, ceapa se taie cubulete, usturoiul se piseaza, morcovi se taie rondele, cartofii cuburi, iar ardeiul gras patratele de 1 cm.

Intr-o cratita incapatoare, care va merge si la cuptor, se incinge uleiul de masline, apoi se adauga carnea. Ea isi va lasa apa, se amesteca din cand in cand pe toate partile si se lasa sa scada si sa se rumeneasca putin. Se scoate apoi si se presara cu sare, pastrandu-se la cald.

Se adauga in oala ceapa si usturoiul si se lasa la inmuiat la foc mic, apoi se adauga paprika si semintele de chimen si se prajesc 1 minut. Eu am pus o lingura paprika si una de boia dulce pt, ca au mancat si baietii :)

Se adauga vinul si se fierbe 3 minute pana scade putin. Apoi se adauga morcovii, pasta de tomate, supa de vitel (se poate pune si apa), carnea si se dau intr-un clocot. Se potriveste gustul de sare. Se acopera oala cu folie de aluminiu si se pune la cuptor pentru o ora, la foc potrivit, pana carnea este frageda.

Se scoate oala din cuptor si se adauga ardeiul gras si cartofii si se mai coc 30 de minute, pana sunt facuti cartofii.

Se serveste presarat cu patrunjel verde, smantana si paprika.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

auroravoicu 1

07.06.2012, 14:56

Am mancat de curand la Praga si acum imi ploua in gura.Super mancarica!

portobelo 1

11.07.2012, 16:05

Betoooon !!!

ANDREEA 1

13.09.2012, 00:48

Sunt dati dracu ungurii cu mancarea???Nuuuu,dragelor,ei stiu sa gateasca intr-un mod aparte,au si traditie,asa cum noi,din pacate nu avem,chiar daca ne laudam ca existam de 2000 de ani ,aici,ca popor...A,UITAM SA SPUN,GULYASUL,MANCAREA PASTORILOR DIN PUSZTELE UNGURESTI E TARE BUNA,DAR PREA CONDIMENTATA PENTRU GUSTURILE MELE ...VA PUP!!!)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

ieri la 21:15

Gogoşari şi ardei umpluţi cu varză asortată

de Ancutsa 5

ieri la 20:41

Gem de struguri

de Lau 9

ieri la 20:31

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Rosii, ardei si dovlecei umpluti