Gulas unguresc cu carne de vitel

de Oana in Vita, 3 Mar 2010 | 54771 vizualizari

 

Extrem de delicioasa, aromata, cu carne frageda de vitel, gulasul unguresc are o tenta aparte datorita chimionului, fiind condimentata cu paprika picanta.

 

INGREDIENTE

  • 700 g rasol de vitel fara os
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe mari
  • 2 catei mari de usturoi
  • 225 ml vin rosu
  • 2 morcovi mari
  • 2 ardei grasi verzi
  • 3 linguri pasta de tomate dizolvate in 200 ml apa
  • 300 ml supa de vita
  • 500 g cartofi
  • 2 linguri rase paprika
  • 1 lingurita seminte chimen
  • sare
  • patrunjel verde tocat
  • smantana pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc cu carne de vitel:

Carnea se curata de grasime, se spala si se taie cuburi maricele. Legumele se curata de coaja, se spala, ceapa se taie cubulete, usturoiul se piseaza, morcovi se taie rondele, cartofii cuburi, iar ardeiul gras patratele de 1 cm.


Intr-o cratita incapatoare, care va merge si la cuptor, se incinge uleiul de masline, apoi se adauga carnea. Ea isi va lasa apa, se amesteca din cand in cand pe toate partile si se lasa sa scada si sa se rumeneasca putin. Se scoate apoi si se presara cu sare, pastrandu-se la cald.


Se adauga in oala ceapa si usturoiul si se lasa la inmuiat la foc mic, apoi se adauga paprika si semintele de chimen si se prajesc 1 minut. Eu am pus o lingura paprika si una de boia dulce pt, ca au mancat si baietii :)


Se adauga vinul si se fierbe 3 minute pana scade putin. Apoi se adauga morcovii, pasta de tomate, supa de vitel (se poate pune si apa), carnea si se dau intr-un clocot. Se potriveste gustul de sare. Se acopera oala cu folie de aluminiu si se pune la cuptor pentru o ora, la foc potrivit, pana carnea este frageda.


Se scoate oala din cuptor si se adauga ardeiul gras si cartofii si se mai coc 30 de minute, pana sunt facuti cartofii.


Se serveste presarat cu patrunjel verde, smantana si paprika.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

auroravoicu 1

07.06.2012, 14:56

Am mancat de curand la Praga si acum imi ploua in gura.Super mancarica!

portobelo 1

11.07.2012, 16:05

Betoooon !!!

ANDREEA 1

13.09.2012, 00:48

Sunt dati dracu ungurii cu mancarea???Nuuuu,dragelor,ei stiu sa gateasca intr-un mod aparte,au si traditie,asa cum noi,din pacate nu avem,chiar daca ne laudam ca existam de 2000 de ani ,aici,ca popor...A,UITAM SA SPUN,GULYASUL,MANCAREA PASTORILOR DIN PUSZTELE UNGURESTI E TARE BUNA,DAR PREA CONDIMENTATA PENTRU GUSTURILE MELE ...VA PUP!!!)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!