Vită Wellington

de elucubratiiculinare in Vita, 4 Aug 2013 | 1480 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1200-1400 g file de vită,
  • 800 g aluat foietaj,
  • 100 g unt,
  • 1 ou,
  • 250 g ciuperci,
  • 2 buc ceapă roșie,
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță salvie,
  • sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vită Wellington:

Carnea de vită se curăță de eventualele pielițe și grăsime, apoi se condimentează cu sare și piper.

Se încinge 50 g unt într-o tigaie și se rumenește bine bucata de carne pe toate părțile pentru aproximativ 5 minute. Când este gata se scoate pe un platou.

Ceapa tocată mărunt se călește în 50 g unt, când devine aurie se adaugă ciupercile tăiate feliuțe. Se lasă pe foc pentru 5 minute după care adăugăm usturoiul tocat mărunt și condimentăm cu salvie.

Se presară puțină făină pe suprafața de lucru, se întinde aluatul foietaj care trebuie ținut la frigider pînă în momentul utilizării.

Se răspîndește jumătate din amestecul de ciuperci pe aluat (pe jumătate din aluat), lăsînd o margine de 10 cm liberă. Se așează bucata de carne de vită, se pune peste, amestecul de ciuperci și se acoperă cu cealaltă jumătate de aluat. Se presează marginile.

Se mută ușor de pe suprafața de lucru într-o tavă unsă cu unt și se unge cu ou bătut.

Se dă la cuptor la o temperatură de 250 grade pentru 25-30 minute dacă preferați carnea în sânge, 35-40 minute dacă o preferați mediu. Expresia "bine făcută" nu are ce căuta la friptura de vită. Se servește după 10 minute după ce se scoate din cuptor. Se taie în felii groase de ~ 2 cm și câte 2 felii la porție.

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vită Wellington" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

FlaviaD 1

04.08.2013, 20:51

Foarte elegant

nilgun 1

04.08.2013, 21:27

f bunaaa

Sidy 1

06.08.2013, 08:15

Mie asa imi place cel mai mult vita facuta E minunat !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Carne de vitel in sos de legume