Vită Wellington

de elucubratiiculinare in Vita, 4 Aug 2013 | 3582 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1200-1400 g file de vită,
  • 800 g aluat foietaj,
  • 100 g unt,
  • 1 ou,
  • 250 g ciuperci,
  • 2 buc ceapă roșie,
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță salvie,
  • sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vită Wellington:

Carnea de vită se curăță de eventualele pielițe și grăsime, apoi se condimentează cu sare și piper.
Se încinge 50 g unt într-o tigaie și se rumenește bine bucata de carne pe toate părțile pentru aproximativ 5 minute. Când este gata se scoate pe un platou.
Ceapa tocată mărunt se călește în 50 g unt, când devine aurie se adaugă ciupercile tăiate feliuțe. Se lasă pe foc pentru 5 minute după care adăugăm usturoiul tocat mărunt și condimentăm cu salvie.
Se presară puțină făină pe suprafața de lucru, se întinde aluatul foietaj care trebuie ținut la frigider pînă în momentul utilizării.
Se răspîndește jumătate din amestecul de ciuperci pe aluat (pe jumătate din aluat), lăsînd o margine de 10 cm liberă. Se așează bucata de carne de vită, se pune peste, amestecul de ciuperci și se acoperă cu cealaltă jumătate de aluat. Se presează marginile.
Se mută ușor de pe suprafața de lucru într-o tavă unsă cu unt și se unge cu ou bătut.
Se dă la cuptor la o temperatură de 250 grade pentru 25-30 minute dacă preferați carnea în sânge, 35-40 minute dacă o preferați mediu. Expresia "bine făcută" nu are ce căuta la friptura de vită. Se servește după 10 minute după ce se scoate din cuptor. Se taie în felii groase de  ~ 2 cm și câte 2 felii la porție.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vită Wellington" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

FlaviaD 1

04.08.2013, 20:51

Foarte elegant

nilgun 1

04.08.2013, 21:27

f bunaaa

Sidy 1

06.08.2013, 08:15

Mie asa imi place cel mai mult vita facuta E minunat !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita cu hrean