Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica in Vita, 28 Sep 2020 | 1876 vizualizari

 

Carnea de vitel imi place foarte mult!O folosesc foarte mult la diferite ciorbe.Astazi am avut pofta de o mancare cu masline.Am incercat si cu carne de vitel,cand nu ai limba ......e buna orice carne.Va spun sincer ca a iesit o bunatate de mancarica!

 

INGREDIENTE

  • 800 g. carne de vitel cu os
  • o ceapa
  • 200 g. masline negre
  • 1 lingurita faina
  • 3-4 linguri suc /pasta de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de masline si carne de vitel:

Se ia o cratita de 3-4 l. se pun 2 l. apa  si se pune pe foc.

Carnea se spala,portioneaza si se pune in cartita cu apa cand apa fierbe in clocot.

Se  lasa sa clocoteasca apa de 2-3 ori ,apoi se arunca apa,se spala carnea si cratita de spuma formata si se pune iar la fiert.

Daca mai apare spuma la fiert carnea ,se spumuieste.

Cand carnea este  aproape fiarta adauga ceapa tocata marunt.

Cand ceapa devine sticloasa adaugi faina amestecata cu sucul/pasta de rosii.

Ai grija sa nu se formeze cocoloase!

Intre timp ia maslinele ,pune-le intro cana cu apa si pune cana pe foc ,ca apa cu masline sa dea cateva clocote.

Arunca apa in care au fiert si pune maslinele in cratita cu carne.

Adauga o foaie de dafin.

Eu am pus in mancare si o lamaie mica taiata in felii subtiri.

Pune sare si piper dupa gust.

TIPS-URI

1

Carnea de vita se pune la fiert in apa fierbinte.

2

Intrucat carnea a avut grasime suficienta nu am mai pus ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de masline si carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Lemon cake ,in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita cu hrean