Kinder fetta al latte

de LauraA in Prajituri, 12 Sep 2011 | 11191 vizualizari

 

Simplu de facut, delicioasa si racoroasa, e ideala pentru copii pentru ca e facuta in casa si automat e mult mai sanatoasa decat cea din comert.

 

INGREDIENTE

  • 1.Pentru foi
  • 120 gr unt moale
  • 120 gr albusuri(mie mi-au intrat albusurile de la 4 oua mijlocii)
  • 120 gr zahar pudra
  • 120 gr faina
  • 6 linguri cacao dulce (eu am avut numai 2 si e mai deschisa la culoare)
  • 2.Pentru crema:
  • Aveti de ales intre 2 variante:
  • Prima varianta:
  • 255 gr lapte condensat
  • 165 gr unt moale
  • A doua varianta(mult mai practica si mai usoara ca gust):
  • 350 gr frisca lichida
  • 3 linguri mari de miere

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kinder fetta al latte:

Eu am ales a doua varianta pentru ca mi s-a terminat laptele condensat.O sa pun reteta laptelui condensat cand il voi reface


FOILE:


Mixam foarte bine untul cu zaharul, dupa care adaugam peste unt albusurile batute ffff bine si amestecam cu grija. Dupa ce am incorporat albusurile in unt adaugam faina amestecata cu pudra si eventual cu 1 lingurita praf copt.Va sfatuiesc sa dati mixul de faina si cacao prin sita ca sa nu avem cocoloase,. Amestecam usor pana la completa absorbtie.Asa arata compozitia finala


Dam drumul la cuptor la 200 grade si pana se incinge intindem foile.Din jumatate de compozitie intindem aluatul cu o spatula cat mai regulat putem direct pe foaia de copt care va sta in tava: bagam prima foaie in cuptorul superincins si o tinem 4 minute pe ceas (nici mai mul nici mai putin).O sa vedeti ca imediat ce bagati foaia la cuptor se inchide la culoare si devine lucioasa.In 4 minute din lucioasa suprafata devine mata si atunci inseamna ca e gata: O scoatem si o lasam sa se raceasca.Procedam la fel cu a doua foaie.


Crema:


Ca sa nu avem probleme ca nu se bate bine frisca bagam intotdeauna vasul gol in care urmeaza sa mixam frisca pentru 5 minute in congelator,asa el va fi rece tot timpul mixatului. Deci batem frisca bine bine, adaugam mierea si mixam din nou vreo 5 minute pana se intareste bine crema. Aici o poza cu vasul inclinat ca sa vedeti cat e de tare. Gata crema


Pentru ceallalta varianta mixati spuma untul minim 5 minute dupa care adugati tot laptele condensat si mai mixati inca vreo 5 dupa care bagati crema pentru cel putin jumatate de ora in frig.Daca faceti aceasta varianta incepeti sa faceti inainte crema si apoi foile.


Asamblare:


Intindem crema pe o foaie complet rece (eu am pus toata crema desi a fost cam multuta,eu zic ca se poate face doar din jum de ingrediente)


O acoperim cu cealalta foaie si cu un facalet trecm usor peste prajitura ca sa nivelam crema.Faceti treaba asta cu blandete pana simtiti ca e crema egala dedesubt si bagam kinderul nostru la frigider pentru 1 ora


Dupa 1 ora scoatem prajitura,ii taiem frumos marginile si o taiem in fasiute ca cele din imagine.Mie mi s-a lipit un pic facaletul de foaie ca am apasat cam tare de asta am spus sa il rulati cu atentie sau eventual sa folositi un facalet de silicon.


Este delicioasa si nu e greu de facut.Foile se topesc in gura nu sunt scortoase.


Pofta buna!!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder fetta al latte" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

dariadeea 1

25.06.2013, 19:08


imi place

babi5 1

25.06.2013, 20:19

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 15:31

delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

de Adi 4

ieri la 20:46

Rulada cu cirese

de RuxyRux 9

ieri la 20:20

Afinata de casa

de oanapl 7

pe 21.06 la 22:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftelute de dovlecei galbeni
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

de Adi 4

ieri la 20:46

Rulada cu cirese

de RuxyRux 9

ieri la 20:20

Afinata de casa

de oanapl 7

pe 21.06 la 22:56

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu 11 oua, pentru luna iubirii