Baigli cu mac si nuca

de Criss in Prajituri, 8 Iun 2012 | 19217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • -530 g faina(am pus 550)
  • -250 g unt sau margarina
  • -2 linguri zahar
  • -1 galbenus de ou
  • -1 ou intreg
  • -20 g drojdie proaspata
  • -150 ml lapte
  • -coaja de lamaie
  • Umplutura de mac: (pentru 2 cozonacei)
  • -400 g mac macinat
  • -200 g zahar
  • -coaja de lamaie
  • -1 plic zahar vanilat
  • -200 ml lapte
  • Umplutura de nuca: (pentru un cozonacel)
  • -200 g nuca macinata
  • -100 g zahar
  • -coaja de lamaie
  • -120 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu mac si nuca:

Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu cele 2 linguri zahar . La faina adaugam 250 g unt sau margarina , amestecam apoi adaugam 1 galbenus de ou, 1 ou intreg si laptele caldut cu drojdia. Framantam pana aluatul se omogenizeaza si lasam la dospoit pentru circa 40 minute la loc caldut. Aluatul rezultat il impartim in 3 parti egale. Fiecare parte o intindem sub forma unui dreptunghi, punem umplutura si rulam. Eu am facut doi cozonacei cu mac si unul cu nuca.


Pentru umpluturi:


Se pune la fiert laptele cu zaharul si coaja de lamaie si cand incepe sa fiarba se adauga macul macinat. La fel procedam si la umplutura de nuca


 

TIPS-URI

1

Pentru a se evita lipirea si craparea cozonacilor, puneti cate o fasie de hartie de copt intre ei. Eu de fiecare data uit. :D

2

Optional se pot adauga si stafide in oricare umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu mac si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

gaby_gabytza 1

20.12.2013, 14:53

ce bine arata

bianca92 1

22.12.2013, 10:51

Bravo Criss. Sunt minunate. Deja le-am pus la favorite si in curand vor fi puse si pe masa de Craciun

Irina98 1

23.12.2013, 11:33

Care este timpul de coacere al cozonaceilor si cum trebuie sa fie focul? Multumesc! Sarbatori fericite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Baigli cu nuca/mac