Bensone

de LauraA in Prajituri, 12 Sep 2011 | 3895 vizualizari

 

Este un dulce tipic regiunii Emilia-Romagna. Versiunea clasica nu contine iaurt ci numai lapte si se face simplu simplu. Gustul este extraordinar si este ideal pentru micul dejun la cafea sau lapte. In Modena se serveste ca desert inmuiat in vin alb sau rosu.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 2 bucati
  • 500 gr faina
  • 2 oua medii
  • 125 gr iaurt (mai gras si cu orice aroma: vanilie,lamaie dar fara bucati de fructe in el)
  • 125 gr unt la temperatura camerei
  • 250 gr zahar
  • 1 praf copt
  • 1 varf sare
  • vanilina
  • coaja de la 1 lamaie sau portocala
  • zahar pudra
  • granule de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bensone:

Frecam bine untul cu zaharul dupa care adaugam iaurtul, ouale pe rand, iar la final faina amestecata cu sarea si praful de copt si data prin sita.

Aluatul final este destul de moale si lipicios de aceea il modelam avand grija sa ne imbracam mainile in zahar pudra. Il asezam direct in tava tapetata cu hartie de copt si acolo ii dam forma clasica ovala.

Pudram cu mult zahar pudra si granule de zahar pe care le apasam usor in aluat ca sa stea bine si il dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute. Cand suprafata e crapata si aurie e gata. Il scoatem si il taiem NUMAI cand e rece.

Daca aveti toate ingredientele in casa eu sincer va sfatuiesc sa il faceti ca e incredibil de bun. Eu am folosit iaurt de zahar de trestie care are o aroma mai speciala dar si cu un iaurt de vanilie sau lamaie iese perfect. Are consistenta unui biscuite. Absolut divin.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bensone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in trei straturi sau "desteapta"