Ananas in caramel de portocale

de LauraA in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 2115 vizualizari

 

Nu ma impac eu foarte bine cu ananasul, desi il ador, pentru ca este un fruct acid si imi creeaza ceva probleme daca il mananc crud, dar copt la cuptor intr-un caramel divin de portocale, m-a uns pe suflet.

Noi l-am servit cu iaurt simplu dar merge perfect cu un iaurt de vanilie sau o crema usoara de vanilie sau lapte.

 

INGREDIENTE

  • 1 ananas copt bine
  • 150 gr zahar brun
  • 3 portocale mari ( doar sucul)
  • 50 gr unt
  • 1 bastonas de vanilie
  • 1 pahar mic brandy
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ananas in caramel de portocale:

Curatam ananasul care trebuie sa fie foarte bine copt. Ca sa-l curatam mai usor, dupa ce ii taiem ciuful, il asezam in picioare si ii curatam coaja de sus in jos. Dupa ce l-am curatat, il tavalim bine bine prin zaharul brun,



si il asezam intr-o forma impreuna cu sucul celor 3 portocale, zaharul ramas, brandy, un bat de vanilie despicat pe lungime si untul taiat in feliute subtiri,



Bagam ananasul in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 1h–1h30 minute.


In tot acest timp, il intoarcem pe toate partile iar daca scade caramelul mai adaugam putina apa fierbinte sau suc de portocale.


Dupa ce ananasul se inmoaie si se rumeneste frumos iar caramaelul devine dens, il scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca vreo 5-10 minute.


Il taiem in feliute subtiri si il servim alaturi de iaurt, crema de vanilie sau lapte, sau langa niste deliciosi muffinsi de ciocolata,



Este un desert rafinat si parfumat, potrivit meselor de sarbatoare si nu numai.


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ananas in caramel de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

La Ancuta 1

04.05.2011, 18:54

adry88 1

05.05.2011, 11:38

LauraA 1

18.05.2011, 12:56

Pupicei fetele mele dragi si ma bucur tare mult ca va place reteta!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de mascarpone si ananas