Chec cu frisca

de LauraA in Prajituri, 12 Sep 2011 | 5485 vizualizari

 

Un dulce foarte fin,cu o aroma pregnanta de lamaie,este ideal pentru micul nostru dejun.Este un fel de chec avand ca ingredient principal frisca.In rest nu contine alt tip de grasime.Se face foarte rapid iar rezultatul este acesta:

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 100 gr amidon porumb
  • 300 gr zahar
  • 3 oua intregi+1 galbenus
  • 300 gr frisca lichida
  • esenta lamaie
  • 1 praf copt
  • Glazura:  
  • 250 gr zahar pudra
  • 1 albus
  • zeama de la o lamaie medie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu frisca:

Mixam bine de tot zaharul cu ouale intregi si galbenusul, adaugam frisca lichida si mixam. Consistenta devine mai solida, adaugam faina amestecata cu amidonul de porumb treptat si mixam. Consistenta finala a aluatului este solida

Punem aluatul intr-o forma de ciambella (cu gaura la mijloc) tapetata bine cu unt si faina, nivelam cu o spatula si bagam in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 45 minute o scoatem, o lasam cam 15 minute sa-si traga sufletul si o rasturnam pe gratar.

Glazura:mixam albusul cu zaharul 5 minute adaugam sucul de lamaie si mai mixam cam tot 5 minute.

Turnam glazura pe checul rece si pudram cu putina coaja de lamaie. Sa puneti ceva sub gratar in timp ce turnati glazura pentru ca o sa curga

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec "spate de caprioara"