Chec cu frisca

de LauraA in Prajituri, 12 Sep 2011 | 2904 vizualizari

 

Un dulce foarte fin,cu o aroma pregnanta de lamaie,este ideal pentru micul nostru dejun.Este un fel de chec avand ca ingredient principal frisca.In rest nu contine alt tip de grasime.Se face foarte rapid iar rezultatul este acesta:

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 100 gr amidon porumb
  • 300 gr zahar
  • 3 oua intregi+1 galbenus
  • 300 gr frisca lichida
  • esenta lamaie
  • 1 praf copt
  • Glazura:  
  • 250 gr zahar pudra
  • 1 albus
  • zeama de la o lamaie medie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu frisca:

Mixam bine de tot zaharul cu ouale intregi si galbenusul, adaugam frisca lichida si mixam. Consistenta devine mai solida, adaugam faina amestecata cu amidonul de porumb treptat si mixam. Consistenta finala a aluatului este solida


Punem aluatul intr-o forma de ciambella (cu gaura la mijloc) tapetata bine cu unt si faina, nivelam cu o spatula si bagam in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 45 minute o scoatem, o lasam cam 15 minute sa-si traga sufletul si o rasturnam pe gratar.


Glazura:mixam albusul cu zaharul 5 minute adaugam sucul de lamaie si mai mixam cam tot 5 minute.


Turnam glazura pe checul rece si pudram cu putina coaja de lamaie. Sa puneti ceva sub gratar in timp ce turnati glazura pentru ca o sa curga


Pofta buna!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MIUTA 1

13.09.2011, 13:19

mamaieelena 1

14.09.2011, 07:36

bun

ccrisstiana 1

16.01.2012, 21:23

arata absolut delicios=p~

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu