SanatateAcasa

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 30.01.2012

RETETE70
PRIETENI20
Retete

Placinta de mere

In Mancaruri de post la 18 Mar 2012

Se dizolva praful de copt in sucul de lamaie. Se adauga apa calda, coaja de lamaie, uleiul si se adauga faina incetul cu incetul. Se framanta. Se lasa sa creasca si se acopera cu servet. Aluatul va sta la loc cald. Merele se spala. Se dau pe razatoare. Merele rase se amesteca cu fructoza si...

Salata de bame

In Salate la 16 Mar 2012

Se pune apa la fiert, cu sare. Se adauga bamele in clipa cand apa clocoteste. Se lasa sa fiarba doar cateva minute. Se scot apoi, se trec prin jetul de apa rece ori se pot tine intr-un vas cu apa rece. Se usuca usor cu un servet de hartie. Se adauga intr-un bol, se presara, sare, piper,...

Ardei umpluti de post

In Mancaruri de post la 14 Mar 2012

Se spala ardeii cu apa rece. Se taie capace, adica partea cu codita. Se inlatura peretii interiori si semintele. Se dau deoparte si se pregateste umplutura. Se taie ceapa marunt. Se spala ciupercile si se taie cubulete mici. Se spala morcovii si se taie cubulete, dupa care se amesteca toate...

Mancare de ciuperci cu dovlecei si praz

In Mancaruri de post la 11 Mar 2012

Legumele se asaza in tava. Se presara sare, piper, se adauga usturoiul tocat marunt. Se varsa sucul de rosii si putin ulei. Se preincalzeste cuptorul, abia apoi se adauga tava, care va sta in cuptor pret de 30 de minute, la foc mediu. La final, inainte de servire, se adauga verdeata....

Vinete si dovlecei pe gratar

In Mancaruri de post la 11 Mar 2012

 Legumele se spala cu apa rece si se dau deoparte. Se taie rondele (cateva din dovlecel, circa jumatate). Rondelele se taie pe jumatate si apoi in cubulete mici. Restul de dovlecel se taie pe lungime, adica pe mijloc. Ciuperca se taie in felii, apoi in cubulete. Vanata nu se decojeste,...

Praz umplut cu crema de tofu

In Mancaruri de post la 9 Mar 2012

Prazul se spala bine. Se taie partea verde si se da deoparte. Se foloseste numai partea alba. Se inlatura partile cu pete, rupte etc. Partea alba se taie in rondele egale, de circa 5 centimetri lungime. Se lasa doar 1 foaie, astfel incat gustarile sa nu fie foarte iuti. Intre timp se amesteca...

Mancare de ciuperci cu masline

In Mancaruri de post la 3 Mar 2012

Se curata ceapa, se taie juliene, se inabuse. Se adauga apoi ciupercile, maslinele si sucul de rosii. Se adauga dupa ceva timp si maslinele. Se condimenteaza cu sare, piper, 1-2 frunze cu dafin, putin cimbru. Se lasa la foc mediu, cel mult 30 de minute.  

Mancare de mazare cu ciuperci

In Mancaruri de post la 3 Mar 2012

  Ceapa se spala, se curata de foi si se taie julien. Se inabuse. Se adauga apoi ciupercile, sucul de rosii si uleiul. Se tine pe foc circa 30 de minute. Se condimenteaza cu sare, piper si foi de dafin (2 foi de dafin). Mancarea va sta la foc mediu. Ingredientele sunt pentru...

Salata de broccoli

In Salate la 2 Mar 2012

Broccoli se spala bine cu apa rece. Ciupercile se taie usor, in felii. Se pune apa la fiert, cu sare. Se lasa sa dea in clocot, apoi se adauga broccoli, se lasa sa fiarba doar 3-4 minute, apoi se scoate si se trece imediat prin jetul de apa rece sau se tine gheata peste broccoli. Ciupercile se...

Ciuperci umplute

In Mancaruri de post la 2 Mar 2012

Se incalzeste cuptorul. Se spala ciupercile. Se inlatura piciorusele. Se taie marunt piciorusele. Se curata usturoiul, care se adauga in palaria ciupercilor. Se spala si se toaca verdeata. Se adauga piciorusele tocate. Se pune tofu deasupra si se baga in cuptorul incalzit. Se verifica din cand...

Fasole cu usturoi si verdeata

In Mancaruri de post la 1 Mar 2012

Fasolea se lasa in apa, peste noapte. A doua zi se pune la fiert. Inainte de servire, se lasa, cateva minute, in apa in care fierbe fasolea, legumele. Se scot apoi legumele. Se adauga usturoiul tocat marunt. Se amesteca in oala. Se condimenteaza cu sare, piper, iar la final cu cimbru....

Budinca cu visine

In Dulciuri la 1 Mar 2012

Se spala orezul, se lasa la fiert. Cand este aproape fiert (bobul creste sau “infloreste”), se adauga coaja de portocala, zaharul si se amesteca. Se adauga apoi fructele si se tine circa 10 minute, in cuptor. Apa folosita la fiert nu trebuie sa fie multa. Se adauga apa cat sa...

Supa de legume

In Mancaruri de post la 28 Feb 2012

  Se pune intr-o oala mare apa, sare si un piept de pui la fiert. Cand puiul a fiert, se scoate si se adauga legumele sa fiarba foarte putine minute, adaugand bulionul si uleiul. Puteti pregati supa de legume , fara a afecta valoarea nutritiva a legumelor, decongelandu-le ca atare, dupa...

Frigarui vegetariene

In Mancaruri de legume la 27 Feb 2012

Ciupercile se spala bine cu apa rece, se freaca cu un prosop de hartie ca sa se usuce. Apoi se indeparteaza piciorusele, iar daca este nevoie, se mai spala inca o data. Rosia se taie in mai multe felii. Ardeiul in cubulete, daca se poate. Dupa ce se s-au spalat si uscat ciupercile se stroepsc cu...

Bruschete cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2012

Usturoiul se curata, iar cu un catel se ung feliile de paine. Painea se unge cu ulei de masline. Restul de catei de usturoi se taie marunt si se pun pe feliile de paine. Dovlecelul se spala. Se taie in rondele subtiri. Se asaza rondelele pe paine. Se presara sare si piper, apoi se baga...

Crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2012

Branza se amesteca bine. Se spala mararul, se toaca marunt de tot. Se amesteca mararul cu cimbrul, sarea si piperul. Toate acestea se adauga peste branza si se amesteca. Crema se branza se poate pastra in frigider. Se poate servi la micul dejun, unsa pe paine, ca aperitiv pe felii de bagheta etc.

Guacamole

In Salate la 24 Feb 2012

Avocado se taie, se elimina samburele(se taie pe lungime, apoi se misca un pic, samburele va iesi foarte usor). Se curata de coaja. Se stropeste cu putin suc de lamaie ( sa nu se oxideze). Lamaia se stoarce de suc (se folsoseste o strecuratoare, ca sa nu se cada si samburi). Rosia se spala,se...

Bruschete cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2012

Se preparare dressingul din: ulei, sare, piper, cimbru si usturoi tocat marunt. Bagheta se taie in 12 felii subtiri. Se ung feliile de paine cu dressingul obtinut. Peste acestea se adauga branza (circa 20-30 de grame de branza degresata). Legumele se spala, se taie marunt (am taiat ciupercile...

Salata de pui cu gogosari

In Salate la 23 Feb 2012

Pieptul de pui se taie in bucati egale, mici. Se pune deoparte, intre timp se sectioneaza legumele. Se taie gogosarii in fasii, dupa care in bucati mici, se procedeaza la fel si cu gogonelele. Dupa ce au fost taiate legumele, acestea se amesteca cu puiul fiert, se adauga foarte putin ulei de...

Spaghete cu branza

In Spaghete la 23 Feb 2012

Se pune apa cu sare intr-un vas. Apa se lasa sa clocoteasca. Cand apa clocoteste, se adauga pastele si se lasa cateva minute, adica se fierb al dente. ca sa fie usor crocante si nu gelatinoase. In plus, fierte asa, pastele au un index glicemic mic si nu ingrasa. Branza se da pe razatoare....

Salata primavara

In Salate la 22 Feb 2012

Salata verde se spala bine. Se desfac toate frunzele, se spala cu multa apa rece. Se usuca cu un prosop de hartie, se toaca marunt. Se pune intr-un bol sau o farfurie adanca. Se taie rosia pe jumatate, O jumatate se taie in felii, cealalta se taie sub forma unei flori si se scot semintele....

Sandvis cu pui

In Pui la 21 Feb 2012

Carnea se spala. Se curata. Se pune deoparte si se pregateste sosul. Se amesteca sucul de lamaie cu sarea, coriandrul, catelul zdrobit, coaja de lamaie si uleiul vegetal. Se amesteca bine. Se lasa puiul in sos pret de 30 de minute. Se amesteca din cand in cand. In tot acest timp se pregateste...

Salata de grepfruit

In Salate la 20 Feb 2012

Fructele sunt decojite, inclusiv de pielita alba. Coaja grepfrutului se pastreaza, ideal este sa curatati fructul de greofrut de asa maniera, incat coaja sa ramana intacta. Pentru asta, taiati-i un capac si, folosindu-va de degete, scoateti continutul, fara sa afectati coaja. Apoi taiati...

Supa crema de sfecla rosie

In Supe la 20 Feb 2012

Astfel, se spala legumele. Se curata de coaja, se taie bucati si se pun intr-un vas, deoparte, In tot acest timp se pune putin ulei in tigaie, abia apoi se calesc rapid legumele. Se adauga apa si se lasa la mic mic cel mult 30 de minute. Dupa ce s-a scurs timpul se scot legumele si se paseaza cu...

Salata de macrou afumat

In Peste la 18 Feb 2012

Pestele afumat se taie in bucati mari si se tropeste cu suc proaspat de lamaie si se da deoparte. Intre timp se taie legumele in bucati mari, se amesteca, respectiv ardeiul, ceapa si ardeiul capia. Lamaia se taie in felii. Frunzele de salata verde se spala cu apa rece, se sterg cu un servet...

Salata de ton cu hrean

In Peste la 18 Feb 2012

  Mod de preparare Rosia se spala. Se taie in rondele. Lamaia se spala si ea, se taie in rondele. Hreanul se taie in bucatele mici. Frunzele de salata se spala, se usuca cu servet uscat. Pestele se scurge de ulei, dar nu de tot. Se stropeste cu suc proaspat de lamaie, dupa preferite....

Salata de broccoli

In Salate la 16 Feb 2012

Acestea fiind zise, iata cum am pregatit salata. Legatura de broccoli se spala bine. Se desfac buchetele in bucatele mici. De la tulpina se indeparteaza partile lemnoase, folositi un cutit mic, ascutit. Tulpina se taie in fasii inguste. Se pune broccoli, tulpina si inflorescentele, intr-un...

Ciuperci cu spaghete

In Spaghete la 16 Feb 2012

Ciupercile se spala, se inlatura piciorusele. Se sareaza, se dau cu piper. Se pun intr-o tava termorezistenta, se adauga sucul de rosii, se mai poate dauga sare si piper, se varsa uleiul, apoi se baga in cuptor, unde va sta cca 30 de minute. Intre timp, spaghetele se fierb al dente. Cand au...

Salata de fructe de mare

In Fructe de mare la 15 Feb 2012

Se spala. Se curata. Apoi se pun 1-2 lingurite cu ulei de floarea-soarelui in tigaie. Se lasa sa se incinga, apoi se adauga fructele de mare curatate, spalate si sterse usor cu un servet curat. Se amsteca usor cu o paleta, astfel incat sa se nu rupa si se intorc de pe-o parte pe alta. Cand isi...

Fasole crema cu usturoi

In Mancaruri de post la 14 Feb 2012

Fasolea se lasa in apa, peste noapte. A doua zi, se pune la fiert. Din pacate, fasolea trebuie sa stea circa o ora pe foc. Cu putin timp inainte sa se faca, lasati cateva minute sa fiarba (4-5 minute) legumele, adica telina, morcovii si cepele. Apoi legumele se scot. Fasolea se scoate si ea si se...

Afisate 31 - 60 din 70 retete    

Postari recente

publicat la 08.06.2012

Salata de conopida

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Cine care se trezeste maine primul de dimineata probabil va vorbi singur pe site :D

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]