Placinta de mere

de SanatateAcasa in Mancaruri de post, 18 Mar 2012 | 2484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 de grame de faina integrala
  • 1 cana cu fructoza
  • sucul de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 1 kilogram de mere Jonathan
  • 1 lingurra cu scortisoara
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 1 praf de copt
  • putina apa calda
  • putina faina pentru tapetat tava.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de mere:

Se dizolva praful de copt in sucul de lamaie. Se adauga apa calda, coaja de lamaie, uleiul si se adauga faina incetul cu incetul. Se framanta. Se lasa sa creasca si se acopera cu servet. Aluatul va sta la loc cald.


Merele se spala. Se dau pe razatoare. Merele rase se amesteca cu fructoza si scortisoara. Aluatul se imparte in doua bucati. Se intinde aluatul, ca si cum obtineti doua foi. Se intinde pe una dintre foi umplutura, se adauga apoi cea de-a doua foaie, procedati asa cu foile in tava. Dar, aveti grija! Tava trebuie tapetata cu putina faina.


Se lasa placinta in cuptorul incalzit, la foc mediu, circa 1 ora, pana ce se rumeneste.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de mere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

19.03.2012, 00:34

MIUTA 1

19.03.2012, 12:10

Bya Ralu 1

19.03.2012, 15:09

tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!