Placinta de mere

de SanatateAcasa in Mancaruri de post, 18 Mar 2012 | 4447 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 de grame de faina integrala
  • 1 cana cu fructoza
  • sucul de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 1 kilogram de mere Jonathan
  • 1 lingurra cu scortisoara
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 1 praf de copt
  • putina apa calda
  • putina faina pentru tapetat tava.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de mere:

Se dizolva praful de copt in sucul de lamaie. Se adauga apa calda, coaja de lamaie, uleiul si se adauga faina incetul cu incetul. Se framanta. Se lasa sa creasca si se acopera cu servet. Aluatul va sta la loc cald.

Merele se spala. Se dau pe razatoare. Merele rase se amesteca cu fructoza si scortisoara. Aluatul se imparte in doua bucati. Se intinde aluatul, ca si cum obtineti doua foi. Se intinde pe una dintre foi umplutura, se adauga apoi cea de-a doua foaie, procedati asa cu foile in tava. Dar, aveti grija! Tava trebuie tapetata cu putina faina.

Se lasa placinta in cuptorul incalzit, la foc mediu, circa 1 ora, pana ce se rumeneste.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mere si stafide in foi de placinta