Fasole cu usturoi si verdeata

de SanatateAcasa in Mancaruri de post, 1 Mar 2012 | 3973 vizualizari

 

Fasolea este un aliment bogat in nutrienti. Cu un indice glicemic mic, fasolea are putine calorii. O cana cu fasole inregistreaza doar 120 de calorii. Cu fibre solubile si insolubile, fasolea este un aliment extrem de bun in prevenirea cancerului de colon. Regleaza digestia si previne senzatia de foamea. Se poate consuma si in dieta. Regleaza nivelul de glicemie din sange, prevenind astfel diabetul de tip 2.

Cu un aport insemnat de calciu, seleniu, magneziu, potasiu si vitamina B, fasolea remineralizeaza organismul si stimuleaza sistemul imunitar, conferindu-i protectie in calea bolilor. In plus, scade nivelul de colesterol rau-LDL, riscul de a dezvolta boli de inima scade si el.

Gratie aportului ridicat de carbohidrati, fibrelor solubile si insolubile, nivelului scazut de colesterol si de calorii, fasolea este indicata in dietele de slabire. In plus, fasolea contine proteine, nu are grasimi si sodiu, mentinand sanatoase vasele de sange.

 

INGREDIENTE

  • O astfel de reteta pe baza de fasole este fasolea cu usturoi si verdeata. Aveti nevoie de:
  • 1 capatana de usturoi,
  • putina verdeata (cimbru uscat),
  • sare ,
  • piper,
  • cateva legume (2-3 morcovi, 1 radacina de telina etc)
  • 1 kilograme de fasole uscata, alba, cu bob mic.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu usturoi si verdeata:

Fasolea se lasa in apa, peste noapte. A doua zi se pune la fiert. Inainte de servire, se lasa, cateva minute, in apa in care fierbe fasolea, legumele.

Se scot apoi legumele. Se adauga usturoiul tocat marunt. Se amesteca in oala. Se condimenteaza cu sare, piper, iar la final cu cimbru.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu usturoi si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai cu usturoi