Zamfira

5

Bucataras
senzational

Brasov

Bucataras din 20.03.2012

RETETE373
PRIETENI267
Retete / Aperitive / Garnituri

Ciuperci umplute mioritice

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2013

Curatam si spalam ciupercile, coditele curatate se vor pastra intregi. Asezam palariile ciupercilor si coditele intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, saram, piperam dupa gust si stropim totul cu ulei. Omogenizam branza razuita (maruntita) cu smantana, o lingurita boia si marar verde...

Chiftelute cu sunca si masline

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2013

Amestecam carnea tocata cu sunca tocata marunt. Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le tocam marunt si adaugam la carne. Mai adaugam un ou, sare, piper si pesmet. Formam mici bilute de carne in mijlocul carora punem cate o maslina fara sambure (daca maslina e prea mare punem doar o jumatate....

Cartofi acordeon

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2013

Curatam si spalam cartofii, ii feliem doar pe jumatatea cartofului (vezi modelul cu cele doua linguri de lemn), nu-i taiem pana jos. Saram, piperam cartofii, deschidem usor cartofii, apoi ii dam cu rozmarin, cimbru si ulei. Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, timp de coacere...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 24 Dec 2012

Fierbem ouale in apa cu sare. Dupa ce sau mai racit le taiem in doua, galbenusul il punem separat. Facem o compozitie pentru umplutura din: galbenus de oua, sunca tocata marunt, castravete tocat si strors de zeama, mustar, maioneza si smantana, sare si piper dupa gust. Umplem jumatatile de oua...

Pateuri cu branza de capra si feta

In Aperitive / Garnituri la 24 Dec 2012

Amestecam branza de vaci cu untul (untul sa fie la temperatura camerei) adaugam treptat faina si sarea. Framantam putin compozitia si o lasam peste noapte in frigider.  A doua zi, intindem o foaie din aluat (0.5 cm), taiem cercuri cu o cana si le umplem cu bucatele de branza feta si...

Piure de cartofi cu branza de vaci

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2012

Curatam, spalam si fierbem cartofii. Cand sunt inca fierbinti ii pisam si adaugam pe rand unt, lapte foarte fierbinte, sare dupa gust, iar in final branza de vaci.

Chiftelute cu pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 27 Noi 2012

Amestecam carnea tocata cu ciupercile tocate marunt, ceapa rosie tocata, cartofii razuiti pe latura mica a razatoarei(ii stoarcem de zeama), 1 ou, cimbru, oregano, 2 linguri de pesmet, sare si piper dupa gust. Formam chiftelute plate sau rotunde si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie...

Aperitiv cu miez de lapte de la Delaco

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2012

Spalam boabele de struguri, le stergem de apa. Impreuna cu celelalte ingrediente le vom aseza pe betisoare alternand: miez de lapte Delaco, boabe de struguri albi, rosii, masline; emmentaler, masline, struguri. Drept suport al betisoarelor vor fi: un mar si o lamaie (taiem una dintre capetele...

Aperitiv cu emmentaler de la Delaco

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2012

Feliem branza emmentaler cubulete. Spalam boabele de struguri si le stergem de apa. Asezam cubuletele de emmentaler si strugurii pe o tava alaturi de nuci si migdale care pot fi prajite un pic mai mult. Servim cu un pahar de vin rose. 

Sufleu de conopida

In Aperitive / Garnituri la 18 Noi 2012

Fierbem conopida in apa cu sare sau in aburi (15 minute), apoi il lasam la racit. Fierbem o pasta din unt, ulei si faina pe ,,bain marie,,. Lasam sa se mai raceasca si apoi adaugam 4 galbenusuri si spuma batuta tare de la cele patru albusuri. Omogenizam cu grija toata compozitia si o turnam...

Chiftelute in sos de smantana

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2012

Chiftelutele: amestecam carnea tocata cu ceapa, usturoiul si patrunjelul verde tocate marunt, 1-2  oua , pesmet,  sare  si  piper  dupa gust. Formam chiftelutele (plate), le dam prin pesmet si le prajim in ulei pe ambele parti. Taiem 2-3 cepe rosii in rondele si...

Salata de boeuf

In Aperitive / Garnituri la 21 Oct 2012

Spalam si curatam legumele. Punem legumele si carnea la fiert (pot fi folosite dintr-o ciorba sau supa). Dupa ce au fiert legumele si carnea le lasam la racit, apoi se toaca totul marunt, inclusiv castravetii si gogosarii marunti (stoarcem zeama). Adaugam mustar, maioneza, sare si piper, si...

Oua haioase

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2012

Fierbem ouale in coaja, le lasam la racit, apoi le curatam. Taiem ouale in doua (transversal), scoatem galbenusurile si le punem intr-un bol. Le zdrobim si adaugam un pateu de pui, smantana, mustar si maioneza (cantitatile de la ingrediente), sare si piper dupa gust. Omogenizam toate componentele...

Vinete umplute si cascaval afumat

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2012

Spalam legumele, taiem vinetele in doua pe lung, le scobim astfel incat sa mai ramana cam 1 cm de miez pe coaja.Taiem marunt miezul de vinete, ardeiul kapia, ceapa o tocam marunt, carnatul taiat bucatele si le calim in ulei incins. Adaugam la final rosiile tocate, maslinele rondele, sare si...

Buburuze

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2012

Spalam rosiile, le taiem in doua, pe lungime. Le indepartam miezul si le umplem cu Delaco Ceva Fin Cremos cu usturoi. Punem rosiile umplute pe un platou cu marar verde. In loc de capul buburuzei punem o jumatate de maslina neagra iar in locul ochisorilor putina branza.Taiem bucatele de masline si...

Omleta cu Miez de Lapte Natur Delaco

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2012

Omogenizam ouale cu rosiile taiate cubulete, ceapa tocata marunt, o lingurita de oregano, sare si piper. Incalzim uleiul si adaugam compozitia de oua. In final, la servire adaugam Miez de Lapte Natur. 

Rosii umplute cu branzica si smantana

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2012

Spalam rosiile, le taiem capacelele (in zig-zag), scobim miezul si le scurgem foarte bine. Curatam si tocam ceapa foarte fin, o amestecam cu branzica Delaco, adaugam chimen si piper. Umplem rosiile cu crema de branzica si smantana.  Decoram cu seminte de chimen si verdeata.

Pasta de branza cu castraveti

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2012

Curatam si spalam castravetii, ardeiul rosu si ceapa. Tocam ceapa, ardeiul si castravetii marunt (am stors zeama din castraveti). Amestecam Delaco Ceva Fin cu castravetii, ardeiul, ceapa si un ou fiert tare, tocat marunt, piper dupa gust. Decoram cu masline, ardei si verdeata.

Branza framantata

In Aperitive / Garnituri la 18 Sep 2012

Taiem casul in bucati potrivite si-l lasam timp de o zi sa se usuce putin. Din cand in cand scurgem zeama lasata de cas. A doua zi, dam casul pe razatoarea mare, adaugam sare dura (sau alta sare, dupa preferinta), framantam totul foarte bine. Modul de pastrare poate sa difere: in borcan, in folie...

Bulz

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2012

Fierbem malaiul in apa cu sare. Intr-un vas punem putin ulei sau untura si combinam mamaliga cu branzele, pe straturi. Apoi punem totul in cuptor incins pentru 10-15 minute.

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2012

Rupem coditele ciupercilor de la baza, curatam ciupercile de pielita apoi spalam palarioale si coditele (spalat = doar trecute repede sub jet de apa rece, apoi sterse putin). Tocam coditele, ceapa, usturoiul si patrunjelul verde. Rosia o spalam, stergem si ii taiem cele patru laturi, le vom...

Triunghiuri super picante

In Aperitive / Garnituri la 14 Aug 2012

Pregatim umplutura: scoatem samburii din masline si le taiem in bucatele ceva mai mici, taiem ardeii iuti rondele, rosiile cubulete (fara coaja). Calim usturoiul pisat in putin ulei de masline, adaugam pe rand: maslinele, ardeii iuti, oregano, sare, piper si rosiile. Timp de fierbere 5 minute....

Chiftelute de vinete, dovlecei si branza

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2012

Curatam vanata si dovlecelul, ii taiem cubulete si-i punem la fiert )timp de fierbere 7-8 minute), apoi ii lasam la racit. Mixam la robot dupa ce se racesc, la fel procedam cu ceapa, usturoiul si felia de franzela. Omogenizam toate ingredientele (vanata, dovlecelul, ceapa, usturoiul, 1 ou,...

Chiftelute Bavareze

In Aperitive / Garnituri la 31 Iul 2012

Amestecam carnea tocata cu oul, ceapa tocata, usturoi pisat, cartoful razuit, leustean, sare si piper. Formam chiftelute, le dam prin amestec de faina si pesmet.  Prajim chiftelute pe ambele parti.

Piure pufos

In Aperitive / Garnituri la 28 Iul 2012

Curatam si spalam cartofii, ii feliem si punem la fiert ( am fiert cartofii pe aburi). Dupa ce au fiert, zdobim cartofii si abia apoi adaugam untul. Incalzim laptele aproape de temperatura de fierbere si il adaugam treptat la cartofii amestecati cu unt. In final punem sare dupa gust. ...

Salata de ton

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2012

Scurgem zeama din conserva, punem tonul maruntit intr-un bol, adaugam porumb, ceapa rosie (verde) tocat, zeama de lamaie, sare, piper si maioneza dupa gust. Amestecam totul si-l servim ca aperitiv (cu multa lamaie).

Salata de vinete

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2012

Coacem vinetele (aproximativ 1 ora), le lasam sa se raceasca, presaram si putina sare peste ele astfel se vor curata mai usor. Dupa ce am curatat vinetele de coaja ii lasam sa se scurca intr-o strecuratoare. Tocam vinete, adaugam ceapa maruntita, o lingurita de otet, uleiul (treptat) sau...

Cub de vara

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2012

Taiem rosiile, castravetii si branza cuburi cat mai exacte si le asezam una peste alta 3 cate 3.  

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2012

Fierbem cartofii in coaja, ii lasam sa se raceasca, ii curatam si ii taiem cuburi. Punem putin ulei pe fundul vasului, asezam un start de cartofi, apoi oua taiate rondele sau felii, sare, piper, smantana (eu, amestec smantana cu putina apa) si din nou cartofi, oua, smantana. In final punem vasul...

Carnati in foi de placinta

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2012

Prajim rondele mici de carnati si le rulam in fasi de foi placinta. Din loc in loc, ungem cu ulei de masline, apoi ungem rulourile cu ulei pe exterior si le dam prin mac.  Putem face si pernite cu branza de capra si le presaram cu mac si susan.

Afisate 31 - 60 din 64 retete    

Postari recente

publicat la 05.08.2019

Friptura marinata la cuptor

publicat la 05.08.2019

Ciorba de burta

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Sunteţi sportiv şi o să alergaţi puţin în dimineaţa asta. Sper să scoateţi un timp bun, pentru că domnul cu bâta vine puternic din spate.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]