Triunghiuri super picante

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 14 Aug 2012 | 5775 vizualizari

 

Recomand doar celor care prefera picanteriile extreme. Este un aperitiv bun dar foarte, foarte iute. Tara de origine a retetei: Grecia - reteta mediteraniana.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foietaj
  • 200 gr. masline kalamata
  • 6 ardei iuti
  • 1 1/2 capatana usturoi
  • 1 lingura oregano
  • 1-2 rosii
  • 50 gr. branza de capra
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri super picante:

Pregatim umplutura: scoatem samburii din masline si le taiem in bucatele ceva mai mici, taiem ardeii iuti rondele, rosiile cubulete (fara coaja). Calim usturoiul pisat in putin ulei de masline, adaugam pe rand: maslinele, ardeii iuti, oregano, sare, piper si rosiile. Timp de fierbere 5 minute. Lasam sa se raceasca putin apoi putem sa le punem pe dreptunghiuri.

Indindem foaia de foietaj (grosime de 4-5mm), il impartim in dreptunghiuri. Punem din umplutura cate o lingura in mijlocul dreptunghiului apoi formam trinunghiul. Marginile triunghiurilor le vom apasa cu furculita pentru a izola umplutura. Deasupra punem branza rasa (mai uscata) de capra sau parmezan.

Timp de coacere 40 minute: la foc potrivit.

Poate fi servita ca aperitiv cald sau rece, eventual cu o bere rece nefiltrata:)).

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri super picante" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Învârtită cu telemea de oi și mascarpone