Desert prajitura de post cu bulion si crema de ananas

de merisor in Prajituri, 9 Apr 2015 | 8874 vizualizari

 

Am incercat o alta varianta a celebrei prajituri de post modificand atat aluatul cat si crema. A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 5 linguri bulion
  • 10 linguri apa
  • 15 linguri ulei
  • 100 gr zahar
  • 700 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 varf cutit sare

Pentru crema:

  • 1200 ml apa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 250 gr gris
  • 2 linguri faina
  • 450 gr compot de ananas(doar fructele)
  • 125 gr zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 400 gr gem de prune cu miez de nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu bulion si crema de ananas:

Pentru aluat, diluam bulionul cu apa, iar zaharul il frecam cu uleiul si sarea, pana la fluidizarea acestora.


Amestecam cele doua compozitii, apoi adaugam bicarbonatul stins in otet si incepem sa incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt.


Este bine sa folosim bulion facut in casa, fara consevanti.


Vom obtine un aluat nu foarte tare si usor lipicios, dar nu ne vom speria, pentru ca il lasam sa se odihneasca 20-30 de minute, acoperit cu o folie si vom observa ca nu va mai fi lipicios.


Dupa ce am lasat aluatul la odihnit, il impartim in patru parti egale.


Infainam usor masa de lucru si sucitorul de aluaturi si intindem fiecare parte de aluat in cate o foaie cat dimensiunea tavii.


Rulam foaia pe sucitor si o transferam pe tava unsa usor cu putin ulei.


Coacem fiecare foaie cate 3-5 minute in cuptorul preincalzit, la 180 de grade.


Pentru crema, amestecam grisul cu faina si zaharul si le diluam cu putina apa rece.


Adaugam si putina sare, uleiul si restul de apa si fierbem crema la foc mediu, mestecand continuu, pana cand se ingroasa mai mult decat o budinca si incepe sa faca basicute.


Dam crema la rece, acoperind-o cu o folie pentru a nu prinde crusta la suprafata.


Scurgem bucatile de ananas si le trecem prin blender, apoi incorporam piureul rezultat in crema rece, adaugand cate putin si mixand pana se omogenizeaza.


Asezam hartie de copt in tava pe care am copt foile si punem prima foaie.


Intindem peste ea jumatate din crema, o acoperim cu a doua foaie si o presam usor, apoi intindem gemul de prune cu nuca, asezam urmatoarea foaie peste el, la fel presam usor foaia si intindem restul de crema, terminand cu ultima foaie de aluat.


Acoperim prajitura cu o folie, asezam peste ea o greutate si o dam la rece de pe o zi pe alta sau cel putin 4-5 ore, pentru a o putea portiona frumos.


Eu am taiat doar marginile in aceeasi zi, pentru pofticiosi :)


 

TIPS-URI

1

Se poate pune gem de orice fel, noua ne place in mod deosebit gemul de prune cu miez de nuca in el.

2

Daca se doreste crema mai spumoasa, se va adauga margarina, dupa ce crema se raceste, eu in ultimul timp nu am mai folosit margarina.

3

Se pot adauga arome dupa gust, vanilie, rom, eu nu am pus pentru ca am vrut sa predomine gustul de ananas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu bulion si crema de ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Panacris 1

19.05.2015, 13:59

Ina 1

24.05.2015, 19:30

Zamfira 1

24.11.2015, 21:24

Deja face parte din favorite, imi place mult prajiturica!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa (de post)