Chec alb/negru cu nuca si budinca de ciocolata

de corina241 in Prajituri, 28 Oct 2010 | 10346 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • chec:
  • 7 oua
  • 7 linguri ulei
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana faina
  • nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  •  crema:
  • 500ml lapte
  • 1 plic budinca de cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura finetti
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb/negru cu nuca si budinca de ciocolata:

crema: amestecam continutul plicului de budinca cu laptele rece si zaharul,punem totul intr-o craticioara pe aragaz si mestecam continuu pana la fierbere.la final adaugam lingura de fineti.o dam jos de pe flacara si mestecam crema usor cca 1 minut;dupa,se poate aseza intre feliile de chec.


checul alb: albusurile se bat spuma,apoi se adauga zaharul si mixam in continuare pana ce toate cristalele de zahar s-au topit.


galbenusurile le frecam separat intr-un castron cu uleiul pana arata ca o maioneza subtire.apoi le turnam incet peste albusuri si zahar amestecand de sus in jos cu o lingura de lemn.


faina se adauga in ploaie amestecand-o usor .impartim in 2 compozitia astfel obtinuta,iar in


checul negru: adaugam lingura de cacao si nuca macinata marunt.


pregatim cele doua forme de chec cu hartie pentru copt,turnam compozitia alba intr-una din tavi si pe cea neagra separat dupa care le dam pentru 30 min la cuptor(incins la 180°) sau pana trece testul scobitoarei.


dupa ce s-a racit taiem fiecare chec in felii de cate 1 cm si punem crema calduta intre fiecare felie pastrand ordinea:o felie de chec alb,alta neagra si tot asa pana la sfarsit.pastram putina crema pentru deasupra si presaram nuca macinata.


mi-au iesit 2 platouri super gustoase;)!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb/negru cu nuca si budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

28.10.2010, 19:14

bunnnnn

Cris2711 1

26.11.2011, 21:55

ginutzayrares 1

04.02.2013, 13:02

arata bn dar cu crema de budinca nu cred ca se fixeaza bn feliile de chec
.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu gem