Chec alb/negru cu nuca si budinca de ciocolata

de corina241 in Prajituri, 28 Oct 2010 | 13937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • chec:
  • 7 oua
  • 7 linguri ulei
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana faina
  • nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  •  crema:
  • 500ml lapte
  • 1 plic budinca de cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura finetti
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb/negru cu nuca si budinca de ciocolata:

  crema: amestecam continutul plicului de budinca cu laptele rece si zaharul,punem totul intr-o craticioara pe aragaz si mestecam continuu pana la fierbere.la final adaugam lingura de fineti.o dam jos de pe flacara si mestecam crema usor cca 1 minut;dupa,se poate aseza intre feliile de chec.

  checul alb: albusurile se bat spuma,apoi se adauga zaharul si mixam in continuare pana ce toate cristalele de zahar s-au topit.

galbenusurile le frecam separat intr-un castron cu uleiul pana arata ca o maioneza subtire.apoi le turnam incet peste albusuri si zahar amestecand de sus in jos cu o lingura de lemn.

faina se adauga in ploaie amestecand-o usor .impartim in 2 compozitia astfel obtinuta,iar in

   checul negru: adaugam lingura de cacao si nuca macinata marunt.

pregatim cele doua forme de chec cu hartie pentru copt,turnam compozitia alba intr-una din tavi si pe cea neagra separat dupa care le dam pentru 30 min la cuptor(incins la 180°) sau pana trece testul scobitoarei.

dupa ce s-a racit taiem fiecare chec in felii de cate 1 cm si punem crema calduta intre fiecare felie pastrand ordinea:o felie de chec alb,alta neagra si tot asa pana la sfarsit.pastram putina crema pentru deasupra si presaram nuca macinata.

mi-au iesit 2 platouri super gustoase;)!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb/negru cu nuca si budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

28.10.2010, 19:14

bunnnnn

Cris2711 1

26.11.2011, 21:55

ginutzayrares 1

04.02.2013, 13:02

arata bn dar cu crema de budinca nu cred ca se fixeaza bn feliile de chec
.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie