alice_ciobanu

1

Bucataras
incepator

Iasi

Bucataras din 03.03.2011

RETETE184
PRIETENI127
Retete / Aperitive / Garnituri

Miniclatite cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2013

Se amesteca foarte bine galbenuşul cu laptele, lingura de ulei si apoi se toarna faina in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Cel mai bine ar fi să folositi blenderul. Apoi adaugati albusul batut spuma, amestecand incet cu telul, pentru incorporare. In principiu, este...

Fasole batuta sau frecata...

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2013

Fasolea fiarta si scursa de apa o punem in blender si o mixam pana ii vine rau :)), serios... o bleduim rau de tot.  Peste fasolea batuta adaugam ceapa rosie tocata marunt, maioneza de casa, putin cimbru uscat si sare dupa gust. Amestecam, omogenizam, lasam la rece vreo juma de ora......

Falafel cu sos tahini

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2013

Pentru a prepara falafelul incepeti de cu o seara inainte si puneti nautul la inmuiat in apa rece cu putin bicarbonat. A doua zi, scurgeti nautul de apa si puneti boabele in robot. Adaugati putina sare si mixati pana obtineti o compozitie de consistenta unui pesmet fin. Adaugati ceapa, usturoiul,...

Samosa cu naut

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2012

Pentru a face aluatul, amestecati intr-un bol faina cu praful de copt, sarea de mare, untul topit si 5 linguri de apa calda. Amestecati si framantati pana ce aluatul devine elastic  si ferm. Framantati-l 5-10 minute pana devine omogen si nu se mai desface in fasii. Adaugati apa calda daca...

Tarta cu leurda

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2012

Am facut aluatul de tarta amestecand faina cu sarea, oul, laptele si untul rece,... l-am framantat bine si am obtinut o coca pe care am dat-o la rece cam 30 de minute. Dupa ce a expirat timpul de stat la rece...am luat aluatul si am intins o foaie cam de 1 cm grosime....aici am gresit tare pentru...

Rulada aperitiv cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2012

Blatul de rulada incepem a-l face prin a mixa galbenusurile cu apa, apoi adaugati faina, praful de copt si boiaua de ardei. Adaugati apoi untul topit si racit, incorporati-l bine, dupa care veti adauga si pasta de tomate. La sfarsit incorporati si omogenizati bine albusurile batute spuma tare cu...

Foietaj cu bacon si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 20 Dec 2011

Foietajul l-am scos din congelator si l-am lasat la dezghetat la temperatura camerei, pe un prosopel. Apooi l-am desfacut frumusel si incetiosr fara a-l rupe. Salamul si baconul le-am taiat bucatele, cubulete potrivite adica nici prea mari nici prea mici. Le-am calit in 2 linguri de ulei pret...

Racituri moldovenesti (sau piftie de porc )

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2011

  Se spala bine picioarele, buturelul, urechile de porc si se pun intregi intr-o oala mare (de preferinta o oala inalta). Zarzavatul, cartofii, usturoiul, ceapa se curata si se pun intregi la fiert impreuna cu produsele de porc. Se pune apoi sare, piper. Se pune apa cit sa le acopere...

Covrigei de-ai casei

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2011

 Se amestecă drojdia cu zahărul până se lichefiază. Într-un castron se toarnă puţină făină, după care se adaugă drojdia, oul, sarea şi laptele. Se amestecă bine toate ingredientele. Se mai adaugă făină pentru a forma un aluat ca pentru pâine.Se adaugă...

Tortilla

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2011

Curatati cartofii si taiatii in feliute subtiri, eu i-am taiat cam ca pentru clasicii cartofi prajiti pe care mai toti ii facem pe acasa. Adica nici prea subtiri, nici prea grosi. Incingeti uleiul intr-o tigaie pentru prajit. Aruncati acolo cartofi si invartiti-i mereu. Scopul este sa se...

Evantai de vinete ( à la Horia V.)

In Aperitive / Garnituri la 2 Sep 2011

Ceapa se curata de coaja si se taie felii subtiri. Rosiile, cascavalul si costita se taie in felii subtiri. Vinetele se spala si se taie in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei, si taiati-le pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta. Astfel nu riscati...

Pachetele de branza feta la gratar

In Aperitive / Garnituri la 28 Iul 2011

Se pregatesc si pachetelele de branza feta astfel: rosiile si dovlecelul se spala si se taie in felii de grosime potrivita. Branza feta se taie in 4 felii. Se rup 4 bucati de folie de aluminiu si se ung cu putin ulei de masline. Pe fiecare folie se pune cate o felie de branza acoperita cu felii...

Cartofi cu salvie la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2011

Cartofii i-am curăţat, spalat şi tăiat în bucăţi mari, în patru, cam aşa ceva ..:P . I-am pus la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare şi i-am fiert foarte puţin, cam 5-8 minute, cât doar să se pătrundă puţintel, nu să fie bine făcuţi Apoi i-am...

Chec cu piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2011

Pieptul de pui, fiert, l-am tăiat bucăţele mititele, mergea şi mai mic, dar...graba... Ceapa se toacă şi se căleşte în puţin ulei de măsline, apoi se adaugă pieptul de pui şi se amestecă pentru a se pătrunde puţin pe toate părţile , iar ceapa să devină aurie. Morcovul,...

Mini tarte sarate

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2011

Aşadar facem aluatul de tarte sărate, îl întindem în tăvăluţe (eu am folosit dina celea ondulate , pentru savarine) şi coacem  15 minute. Separat călim ceapa în ulei de măsline, adăugăm  kaiserul (tăiat în bucăţele potrivite) şi lăsăm pe...

Tartă cu pui şi smântână

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2011

Aluatul de tartă l-am întins în tavă, l-am înţepat cu furculiţa, am pus o mână zdravăna de fasole boabe (ca să nu se ridice şi să se umfle şi să se tragă de pe margini) şi l-am lăsat la copt cam vreo 15-20 minunte.. Data viitoare voi folosi pietricelele mele...

Ciuperci in aluat

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2011

Ciupercile au fost spălate şi curăţate. Unele dintre ele , care au fost mai mari..au ramas fara codite :)) Din ou, lapte, făină, delikat şi trei linguri de uleiam făcut un aluat ca la clătite, de consistenţă ceva mai groasă. Am luat apoi fiecare ciupercă, am trecut-o bine prin...

Tartă cu costiţă şi spanac

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2011

Am făcut aluatul de tartă amestecând făina cu sarea, oul, laptele şi untul rece,... l-am framântat bine şi am obţinut o cocă pe care am dat-o la rece cam 30 de minute.   Între timp am călit o ceapă în nişte ulei, apoi am tăiat potrivit nişte costiţă...

Cighir în prapur

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2011

   Ficatul de porc l-am spălat şi l-am ţinut în lapte crud, cam o oră. Apoi l-am tăiat în bucăţi potrivite şi l-am pus la fiert.   Splina, inima şi limba de vită le-am pus la fiert, separat, în oala minune cam o oră. De regulă limba este fiartă...

Cighir a la "Ciobeni"

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2011

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul se taie pe lung şi se spală foarte bine, lăsând să pătrundă apa rece prin canale. Se va fierbe apoi separat cu o lingură de oţet. Celelalte măruntaie se vor pune la fiert...

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2011

Se iau ciupercile şi se curăţă, după care se spală bine cu apă rece. Li se vor tăia codiţele, care se vor toca mărunt. La fel se va proceda şi cu ceapa, adică se va toca şi aceasta mărunţel. Într-o tigaie, încinsă în prealabil cu ulei de floarea soarelui, se...

Chicken Fingers - (sau Piept de pui pane a la Ciobeni)

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2011

Pieptul de pui curăţat de piele şi dezosat se taie feliuţe de 1cm grosime. Am zbătut bine un ou în care am pus puţin delikat, apoi am amestecat bine cu puţină făină până compoziţia a căpătat aspectul unei smântâni groase. Apoi am luat fiecare feliuţă de...

Steluţe cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2011

Se amestecă foarte bine gălbenuşul cu laptele, lingura de ulei şi apoi se toarnă făina în ploaie, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Cel mai bine ar fi să folosiţi blenderul. Apoi adăugaţi albuşul bătut spumă, amestecând încet cu telul,...

Afisate 1 - 23 din 23 retete    

Postari recente

publicat la 11.02.2013

Miniclatite cu telemea

publicat la 11.02.2013

Ciulama de ciuperci

publicat la 11.02.2013

Pulpe de pui pe pat de varza

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Astazi nu am prea multe sa-ti spun. Retine doar ca "un prieten bun face mai mult decat o punga cu galbeni"

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]