Cartofi cu salvie la cuptor

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 28 Iun 2011 | 3114 vizualizari

 

Nu e o reţetă propriu-zisă...e doar un joc...o invenţie. Când vine vorba de cartofi...imaginaţia mea culinară e debordantă. Deşi nu am prea multe reţete, pe blog, cu şi despre cartofi...acesta este un aliment nelipsit Din bucătăria Albinutzei...Sun fan declarat al cartofului...şi promit să postez aici cât mai multe din reţetele mele care au la bază cartoful...:)))

Această garnitură am pregătit-o pentru friptura de porc cu ceapă la cuptor şi, eu una, declar că a fost o alegere înţeleaptă...sper să le fi plăcut şi mesenilor.

 

INGREDIENTE

  • vreo 800g -1 kg cartofi
  • ulei de măsline
  • sare,
  • salvie mărunţită
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu salvie la cuptor:

Cartofii i-am curăţat, spalat şi tăiat în bucăţi mari, în patru, cam aşa ceva ..:P .


I-am pus la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare şi i-am fiert foarte puţin, cam 5-8 minute, cât doar să se pătrundă puţintel, nu să fie bine făcuţi


Apoi i-am întins într-o tavă, i-am stropit bine cu ulei de măsline şi am presărat salvie tocată...cam aşa două deşte...deci nici foarte multă, dar nici puţintică...


Am dat la cuptor până s-au rumenit drăguţ...


Noi i-am servit calzi cu friptură de porc şi ceapă la tavă, împreună cu un harbuz roşu murat. dar se pot folosi ca şi garnitură la orice fel de friptură....


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu salvie la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

29.06.2011, 18:27

si mie

Lau 1

02.07.2011, 22:20

buni

babi5 1

25.06.2013, 20:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pârjoale moldoveneşti