Rulada aperitiv cu branza sarata

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2012 | 4411 vizualizari

 

Rulada aceasta aperitiv, am vazut-o la Sara&Mike si m-a fascinat. Am vrut sa o fac imediat pentru o masa la care aveam niste invitati. Insa, m-am trezit ca nu am cele necesare retetei originale, astfel ca pe ultima suta de metri si contratimp a trebuit sa improvizez neaparat pentru ca voiam musai s-o am pe masa festiva.
Si in prag de noapte m-am apucat de cucinat si de invartit la rulada,... dar n-am invartit-o eu prea bine, pocnind saraca prin multe locuri, iar rezultatul e mai putin perfect spectaculos.
Si nu stiu se nimereste sau se potriveste, dar de cate ori fac ceva nou e neaparat sa fie luna sus pe cer, demult, iar orologiul sa fi batut vreo 23 spre 24. Eu si huhurezii!
Dar sa purcedem a va explica cum am rulat eu aperitivul asta, dupa vreo doua fumuri de Kent4 si-un creier nelinistit si semi-cofeinizat.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 80 gr faina
  • 3 oua
  • 100 ml apa fiarta si racita putintel
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri pasta de tomate
  • un praf de sare
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 60 gr unt
  • pentru umplutura:
  • 200 gr branza de vaci
  • 200 gr branza de burduf
  • 3 linguri smantana
  • pentru finisare veti avea nevoie de
  • o lingura de unt la temperatura camerei,
  • boia de ardei iute+dulce
  • seminte de susan.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu branza sarata:

Blatul de rulada incepem a-l face prin a mixa galbenusurile cu apa, apoi adaugati faina, praful de copt si boiaua de ardei. Adaugati apoi untul topit si racit, incorporati-l bine, dupa care veti adauga si pasta de tomate. La sfarsit incorporati si omogenizati bine albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.


Tapetati o tava cu hartie de copt si puneti compozitia niveland usor. Coaceti la foc mediu pana blatul devine ferm la atingere.


Scoateti-l si rasturnati-l pe un prosop umed. Rulati strans si lasati la racit complet.


Amestecati bine cele doua tipuri de branza pana obtineti un amestec fin si omogen.


Cand blatul s-a racit complet desfaceti-l si ungeti-l pe intreaga suprafata cu crema de branza. Rulati inapoi strans si inveliti rulada intr-o folie pentru alimente. Dati la rece pentru citeva ore.


Apoi desfaceti folia si imbracati rulada intr-un strat foarte subtire de unt, aproape imperceptibil. Frecati-o bine (rulada, mai!) pe toate partile cu un amestec format din boia de ardei dulce, iute si seminte de susan. Eu am procedat astfel pentru ca rulada mea, draga de ea a crapat din toate locurile si incheieturile astfel ca arata foarte urat si de nepus pe masa indiferent cat de gustoasa era. Asa ca am imbracat-o binisor cu niste praf rosu de boia si cateva seminte de susan, dandu-i o fata noua si imbietoare.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

diana_k 1

23.02.2012, 12:15

arata foarte bine!

lia maria 1

23.02.2012, 12:24

buna si aspectuoasa

VERONICA2607 1

28.03.2012, 10:15

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv cu pateu