Tartă cu pui şi smântână

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2011 | 5834 vizualizari

 

Am făcut o tartă cu ce am avut prin frigider :)) Adică am încropit o tartă pentru a-i pune ceva la pachet soţului meu, mai ales că a inceput să aprecieze tartele sărate (cică din alea dulci încă nu vrea ...că mănâncă destule prăji şi chec şi...)....anyway......

Aşadar vă arăt şi vouă reţeta mea de tartă cu pui şi smântână

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat, cocă de tartă 
  • 140 gr unt
  • 260 gr făină
  • 1 ou
  • un vârf de cuţit de sare
  • 4 linguri lapte    
  • pentru umplutură:
  •  un piept de pui (eu am folosit doar o jumătate dintr-un piept foarte mare, cealaltă jumătate am pasat-o pentru aia mică :P)
  •  300 gr smântână
  •  1 ou
  •  1 legătură de mărar proaspăt
  •  100 gr telemea
  •  2 fire de ceapă verde
  •  un ardei gras
  •  delikat
  • 2 ouă crude pentru finisare :P

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu pui şi smântână:

Aluatul de tartă l-am întins în tavă, l-am înţepat cu furculiţa, am pus o mână zdravăna de fasole boabe (ca să nu se ridice şi să se umfle şi să se tragă de pe margini) şi l-am lăsat la copt cam vreo 15-20 minunte.. Data viitoare voi folosi pietricelele mele de râu (că le pot refolosi la nesfârşit)


Pieptul de pui l-am fiert şi l-am tocat mărunt. Am tocat şi ardeiul, mărarul, ceapa verde şi le-am amestecat cu oul şi 200 gr smântână adăugând puţin delikat. Le-am turnat peste pieptuld e pui şi am amestecat bine, cam aşa pentru omogenizare ca la compoziţia de pârjoale :)).


În aluatul de tartă copt am pus amestecul de carne legume şi smântână peste care am ras telemeaua (pe răzătoarea mare). Deasupra am turnat un amestec din 100 gr de smântână şi 2 ouă crude, bătute bine ;)


Am dat totul la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu pui şi smântână" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

alice_ciobanu 1

26.05.2011, 14:55

multumesc dragelor....
madalinailie...mersi de aprecieri....rosesc deja

Bucataras Medi 1

26.05.2011, 21:40

minunat arata..............

Bya Ralu 1

08.10.2012, 09:20

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu piept de pui