Miniclatite cu telemea

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2013 | 7880 vizualizari

 

Urma sa am musafiri la masa. Am hotarat sa fac stelute cu telemea. Nu mi-au iesit. Nu stiu de ce. Nu ma intrebati. Habar n-am. Vedeam doar minutele cum trec si cum ma trec fiorii si pe mine. Si-atunci am decis: Inaugurez tigaie pentru blinii! Si-am facut-o. Rezultatul: mai jos!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte,
  • 2 oua,
  • 125 gr faina,
  • o lingura de ulei,
  • telemea
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miniclatite cu telemea:

Se amesteca foarte bine galbenuşul cu laptele, lingura de ulei si apoi se toarna faina in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Cel mai bine ar fi să folositi blenderul.

Apoi adaugati albusul batut spuma, amestecand incet cu telul, pentru incorporare. In principiu, este vorba despre clasica compozitie de clatite, doar ca aluatul trebuie sa fie puţintel mai gros, ceva ca o smantana de tara, groasa si pastoasa. 

Incalziti tigaia pentru blinii, ungeti cu putin ulei, puneti in fiecare gaoace cate 2 linguri de compozitie, invartiti tigaia cu maiestrie pentru a se intinde compozitia perfect in fiecare gaoace si coaceti cateva minute pe fiecare parte, exact ca la clatitele obisnuite. Scoateti-le pe o farfurie intinsa, pastrata calduta. Puneti cate o lingurita de telemea rasa mic si rulati. 

Dragute, asa-i?

Daca ti-a placut reteta noastra "Miniclatite cu telemea" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite aperitiv cu ardei copt, crema de branza si somon