Tortilla

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 7 Oct 2011 | 8296 vizualizari

 

Azi mancam Tortilla! mi-am intimpinat sotul fericita. Aa, da?! mi-a raspuns ingaduitor, desigur. Asta se intimpla acum 2 zile :)) si de atunci ...e in meniul casei Azi mi-a dat telefon si mi-a zis: posteaza si tu tortilla aia ca poate scapi de dependenta si mancam si altceva azi :)) Asa ca l-am ascultat, drept pentru care postez reteta de tortilla si ma duc sa pregatesc altceva....cineva da idei?

 

INGREDIENTE

  • de fapt ingredientele sunt simple si cantitatile sunt la latitudinea voastra, in functie de foame, chef de curatat cartofi si ...foame..pofta..foame :))
  • va zic doar cam cat am folosit noi la o reteta:
  •  vreo 800 gr cartofi
  • 5 oua
  • 1 ceapa mare
  • ulei pentru prajit
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla:

Curatati cartofii si taiatii in feliute subtiri, eu i-am taiat cam ca pentru clasicii cartofi prajiti pe care mai toti ii facem pe acasa. Adica nici prea subtiri, nici prea grosi. Incingeti uleiul intr-o tigaie pentru prajit. Aruncati acolo cartofi si invartiti-i mereu. Scopul este sa se inmoaie, nu sa se prajeasca. Puneti si ceapa taiata julien si  micsorati focul lasand la prajit pentru 20-25 minute, pana se inmoaie bine.

Separat bateti ouale intr-un bol mare. Nu e nevoie sa le bateti cu mixerul, ci doar usor cat sa se inchege bine. Adaugati apoi cartofii din tigaie, scursi de ulei, amestecati usor de vreo 2-3 ori si lasati-i cateva minute, adaugand putina sare soi piper.

In tigaie incingeti apoi doar 2-3 linguri de ulei si turnati amestecul de cartofi-ou. Rotiti tigaia pentru a intinde amestecul uniform. Lasati pe foc cam 6-7 minute, pana cand tortilla incepe sa se desprinda de marginile tigaii si se rumeneste. cu ajutorul unui capac plat sau al unei farfurii intoarceti tortilla pe partea cealalta pentru a se praji uniform si a nu se rupe. Veti reusi cu siguranta daca desprindeti tortilla cu o spatula si apoi asezati o farfurie rotunda deasupra tigaii, fixand bine si intorcand dintr-o singura miscare si farfuria si tigaia. Apoi impingand cu o spatula tortilla de pe farfurie direct in tigaie, veti reusi sa o prajiti unifor si fara sa se rupa si pe cealalata parte. Lasati-o pe foc pana se rumeneste.

O scoateti pe o farfurie si ideal este sa o consumati cand e doar calduta sau la temperatura camerei, alaturi de o salata mixta. Minunatie, nu alta

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Omleta spaniola – Tortilla