Saratele cu chimen in aparatul de waffe

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2012 | 3768 vizualizari

 

Pentru ca dragul meu sotior mi-a cumparat un aparat de facut waffe mult mult dorit, m-am pus pe treaba..:))
Aceste saratele sunt excelente. Se consuma asa fierbinti, gata luate din aparat, altfel se inmoaie si parca nu mai sunt asa gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza telemea rasa
  • 1 pachet unt
  • 2 oua
  • 1 iaurt mare - eu am pus kefir
  • 2 linguri smantana
  • 900 g faina - aproximativ (eu am pus cam dupa ochi)
  • seminte chimen
  • sare, daca telemeaua nu e prea sarata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu chimen in aparatul de waffe:

Untul se freaca spuma. Se adauga ouale batute cu putina sare, se amesteca , apoi se pune iaurtul. Se amesteca din nou, apoi se pune faina si se framanta bine. Trebuie sa rezulte un aluat nelipicios.

Incingem aparatul de waffe si apoi, formam bile de marimea unui ou mic, pe care le punem in mijlocul aparatului, apoi inchidem aparatul si iar il deschidem inapoi, presaram cateva seminte de chimen si inchidem aparatul si lasam pana se rumeneste bine, la temperatura medie. Daca aparataul nu are suprafata interioara teflonata, ca al meu, e indicat sa il ungeti inainte cu o pensula cu putin ulei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu chimen in aparatul de waffe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Aurelia 07_07 1

09.05.2012, 23:33

Buna idee

mamaieelena 1

11.05.2012, 10:01

super

alinutzika 1

11.05.2012, 15:01

ma bucur ca va plac! pupici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hering cu smantana acra

Hering cu...

ieri la 22:34

Pui cu lamaie si parmezan

de Rux 9

Pui cu lamaie si...

ieri la 18:34

Salata italiana cu creveti si parmezan

de Rux 9

Salata italiana...

ieri la 18:25

Cheeseburger

de Meea 4

Cheeseburger

ieri la 18:24

Drob de vinete

de oanapl 4

Drob de vinete

ieri la 16:47