CUPE DE SOMON AFUMAT CU CUKKINI

de Roda in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2009 | 5791 vizualizari

 

Este un aperitiv ce se prapara cu tapioca.Tapioca este un produs obtinut prin prelucrarea plantei Manioc si este comercializata sub forma de granule sau faina si intra in componenta multor preparate culinare. Se foloseste la prepararea aspicurilor, supelor, sosurilor, pana la cele mai variate retete de desert.

 

INGREDIENTE

  • 40cl.lapte,
  • 80g. faina de tapioca,
  • 3 oua,
  • 100g. smantana,
  • 2 cukkini,
  • 160g.somon afumat,
  • piper;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CUPE DE SOMON AFUMAT CU CUKKINI:

1.Se preincalzeste cupotorul la 180*C.

2.Se ung cu unt formele -6 bucati -pentru preparat.

3.Se pune la fiert tapioca dupa indicatiile de pe ambalaj in lapte cald,invartind incontinuu.Se lasa la rece.

4.Se separa ouale.Se adauga galbenusurile si smantana in compozitia cu tapioca si se amesteca bine.

5.Se incorporeaza si dovleceii taiati cubulete si opariti in apa cu sare  si fasiile de somon agumat.Se condimenteaza cu piper.

6.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in compozitia de tapioca.Se toarna in cele 6  forme.

7.Se pun formele intr-o tava cu apa si se coc 40 de minute la cuptor, in bain-marie,apoi se scot si se tin la rece.

8.Se servesc reci ,direct din forme, cu o salata alaturi.

Obs:In loc de dovlecei, se poate folosi broccoli sau praz.

Daca ti-a placut reteta noastra "CUPE DE SOMON AFUMAT CU CUKKINI" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv biscuiti cu branza si chimen