CUPE DE SOMON AFUMAT CU CUKKINI

de Roda in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2009 | 3092 vizualizari

 

Este un aperitiv ce se prapara cu tapioca.Tapioca este un produs obtinut prin prelucrarea plantei Manioc si este comercializata sub forma de granule sau faina si intra in componenta multor preparate culinare. Se foloseste la prepararea aspicurilor, supelor, sosurilor, pana la cele mai variate retete de desert.

 

INGREDIENTE

  • 40cl.lapte,
  • 80g. faina de tapioca,
  • 3 oua,
  • 100g. smantana,
  • 2 cukkini,
  • 160g.somon afumat,
  • piper;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CUPE DE SOMON AFUMAT CU CUKKINI:

1.Se preincalzeste cupotorul la 180*C.

2.Se ung cu unt formele -6 bucati -pentru preparat.

3.Se pune la fiert tapioca dupa indicatiile de pe ambalaj in lapte cald,invartind incontinuu.Se lasa la rece.

4.Se separa ouale.Se adauga galbenusurile si smantana in compozitia cu tapioca si se amesteca bine.

5.Se incorporeaza si dovleceii taiati cubulete si opariti in apa cu sare  si fasiile de somon agumat.Se condimenteaza cu piper.

6.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in compozitia de tapioca.Se toarna in cele 6  forme.

7.Se pun formele intr-o tava cu apa si se coc 40 de minute la cuptor, in bain-marie,apoi se scot si se tin la rece.

8.Se servesc reci ,direct din forme, cu o salata alaturi.

Obs:In loc de dovlecei, se poate folosi broccoli sau praz.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "CUPE DE SOMON AFUMAT CU CUKKINI" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Napoleon
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 01

    MI