Samosa cu naut

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2012 | 3276 vizualizari

 

Pateurile samosa sunt foarte populare in India, consumate in mod traditional ca simple gustari. De obicei sunt prajite in baie de ulei, dar pot fi pregatite si la cuptor, daca sunt stropite cu o cantitate generoasa de unt topi. Pateurile samosa au diverse umpluturi, clasicul amestec de legume cu carne de miel, mazare si cartofi, dar varianta cu naut e de departe cea mai delicioasa.

 

INGREDIENTE

  •  pentru aluat:
  • 225 gr faina
  • 2 lingurite praf copt
  • 1 1/2 lingurita sare de mare
  •  1 lingura de unt topit
  • 5-6 linguri apa calda, sau mai mult
  • ulei pentru prajit in baie de ulei
  • pentru umplutura:
  • 400 gr naut de la conserva scurs si clatit
  • 100 gr mazare decongelata, sau inabusita daca e cruda
  • 200-250 ml apa rece
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita boia de ardei iute sau dupa gust
  • 1/2 lingurita chimen zdrobit
  • 1/2 lingurita curcuma
  • 1 ardei iute curatat de seminte si tocat
  • 1 lingurita garam masala
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 1/2 lingurita sare de mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Samosa cu naut:

Pentru a face aluatul, amestecati intr-un bol faina cu praful de copt, sarea de mare, untul topit si 5 linguri de apa calda. Amestecati si framantati pana ce aluatul devine elastic si ferm. Framantati-l 5-10 minute pana devine omogen si nu se mai desface in fasii. Adaugati apa calda daca este prea uscat. Inveliti-l in folie alimentara si lasati-l sa se odihneasca la loc racoros, in bucatarie, macar 30 minute.


Intre timp ne ocupam de umplutura. Incingeti niste ulei intr-un wok. Adaugati boiaua iute, garam masala, chimenul si curcuma si lasati-le fix 30 sec. amestecand continuu. Adaugati ceapa tocata, usutoruil curatat si zdrobit, ardeiul iute curata si tocat, pudra de ghimbir si lasati la foc inabusit pana ce ceapa devine aurie si se inmoaie si mirodeniile emana un miros deosebit. Puneti apoi nautul, mazarea apa si sarea. Lasati la fiert pana ce scade toata zeama, amestecand din cand in cand. Puneti apoi umplutura intr-un bol si lasati la racit.


Procedura transformarii aluatului in minunatele pateuri samosa este relativ simpla. Luati aluatul si impartiti-l in 7 bucati egale. Formati cate o biluta din fiecare bucatica de aluat. Rulati-o pe suprafata de lucur tapetata cu faina, pana ce obtineti un cerc cu diametrul de aproximativ 10-12 cm. Taiati fiecare cerc pe jumatate, obtinana doua semicercuri. Luati cate un semicerc, umeziti marginile cu un penson inmuiat in apa rece, apoi indoiti semicercul si uniti marginile taiate astfel incat sa obtineti un con.


Lipiti marginile umede si deschideti conul pe care il veti umple cu o lingurita cu cate putina compozitie de naut. Apasati apoi marginile umede pentru a inchide conul si asezati-l pe o tava tapetata cu hartie de copt.


Repetati intreaga procedura pana ce terminati tot aluatul si toata umplutura.


Incingeti un strat de ulei de vreo 6-7 cm intr-o cratita adanca, cu fundul gros. Prajiti pateurile de samosa in baie de ulei pana ce se rumenesc si devin usor crocante.


Serviti-le calde sau fierbinti. Delicios....


Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Sim0na 1

18.05.2012, 13:51

Foarte bine arata!

RuxyRux 1

19.05.2012, 23:55

Ce reteta minunata! Sunt perfecte si cu asemenea ingrediente ...topitoare! Felicitari

epurasha2bb 1

04.12.2012, 20:36

imi place la nebunie reteta asta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu dulceata de lapte

ieri la 21:35

Dulceata (chutney) cu pere si condimente

ieri la 20:40

Salata de boeuf

de Oana 9

ieri la 17:41

RETETA RECOMANDATA
Cascaval pane