Tartă cu costiţă şi spanac

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2011 | 1227 vizualizari

 

Mi-am achiziţionat de curând o formă de tartă, aşa că ieri i-a venit timpul s-o inaugurez. Hoinărind pe bloguri culinare prietenoase, în timp ce aia mică a mea dormea, am găsit o reţetă faină de aluat pentru tartele sărate..la Gabi în bucătărie. Aşa că m-am hotarât brusc să împuşc doi iepuri dintr-un foc...adică să inaugurez şi tava şi să am şi ce-i pune soţului la pachet. Aşa că aluatul l-am luat de la Gabi, iar umplutura...hmm...cam ce am găsit prin frigider.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  •  140 gr unt
  •  260 gr făină
  •  1 ou
  • un vârf de cuţit de sare
  •  4 linguri lapte
  • pentru umplutură:
  •  nişte costiţă
  • o  ceapă mică
  •  3 căţei de usturoi
  •  4 roşii cherry
  •  o lingură bulion
  •  o ceşcuţă de apă rece
  •  o linguriţă de făină
  •  spanac din ăla congelat
  •  2 felii de brânză topită 
  •  delikat puţin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu costiţă şi spanac:

Am făcut aluatul de tartă amestecând făina cu sarea, oul, laptele şi untul rece,... l-am framântat bine şi am obţinut o cocă pe care am dat-o la rece cam 30 de minute.


Între timp am călit o ceapă în nişte ulei, apoi am tăiat potrivit nişte costiţă (aia aveam prin frigider, dar se poate folosi şi piept de pui, cârnăciori sau orice vă mai trece prin minte sau găsiţi pe rafturile frigiderului) şi l-am aruncat peste ceapa aurie. Am mai pus acolo nişte roşii cherry tăiate mărunt, o lingură de bulion şi o ceşcuţă de apă rece. Asta aşa ca să creez un fel de sos de legătură....Şi când toate bolboroseau am turnat în ploaie o linguriţă de făină, amestecând repede pentru a nu se arde. Am tras apoi de pe foc şi am lăsat să se răcească.


Într-o altă tigaie am călit spanacul şi am adăugat usturoiul tăiat mărunt şi puţin delikat.


După ce a expirat timpul de stat la rece...am luat aluatul şi am întins o foaie cam de 1 cm grosime....aici am greşit tare pentru că ar fi trebuit să îl intind doar de 1,5-2 cm grosime...dar e timp şi data viitoare.


După aceea am întins aluatul în tava tapetată cu unt şi făină, am nivelat frumos şi am tăiat excesul de aluat de pe margini. Din acesta am întins iar şi am tăiat nişte fâşii cu care am încropit un fel de grilaj deasupra umpluturii.


Aluatul de tartă pus în tavă, înţepat cu furculiţa, l-am dat la cuptor pentru vreo 10 minute (data viitoare îl voi lăsa puţin mai mult).


După ce au trecut cele 10 minute am pus în cocă umplutura în felul următor: un strat din carnea cu sos, un strat de spanac, feliile de brânză topită rupte în cîteva bucăţi. Apoi am pus deasupra lor grilajul făcut din aluatul rămas, am uns totul cu un ou şi am dat la cuptor pentru vreo 20-25 minute.


Vă mărturisesc că eu nu am mai avut răbdare şi m-am infipt în tarta fierbinte....imediat ce am scos-o din cuptor. Dar e foarte bună şi rece, poate chiar mai bună


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu costiţă şi spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

05.05.2011, 18:50

arata super

adry88 1

06.05.2011, 10:44

bunnnnnnnn

cristiana_dana 1

06.05.2011, 16:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Quiche lorraine