alilianaa

4

Bucataras
grozav

Bucataras din 14.12.2012

RETETE404
PRIETENI188
Retete

Sos picant pentru cartofi prajiti

In Clasice la 5 Ian 2019

 Sosul de chili dulce se amesteca cu mustarul picant, ca la maioneza. Se adauga putin cate putin uleiul de masline. La final se adauga putin cimbru. 

Focaccia cu rosii, usturoi si oregano

In Piine la 5 Ian 2019

Aluatul: Se incalzeste  250 ml apa si se amesteca cu drojdia si sarea. Faina se cerne intr-un bol, in mijlocul ei se face o scobitura in care se pune apa cu drojdia. Se amesteca cu un tel. Se pune o lingura de ulei de masline, putin oregano macinat. Se framanta bine pana ce rezulta un aluat...

Desert tort in doua culori

In Torturi la 2 Ian 2019

Blatul de vanilie ( 2 foi). Pregatitul foilor se face separat. Pregatirea pentru o foaie: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul, se adauga albusurilor si se incorporeaza. La final se...

Aperitiv bruschete cu pate de ansoa

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2019

Pestele de scurge de ulei. Uleiul se pune intr-o ceasca separat pentru ca va fi folosit. Se toaca marunt pestele si se pune in mojar. Se paseaza bine. Cand este aproape o pasta, se pune untul moale. Se omogenizeaza pana devine o pasta. Se adauga patrunjel proaspat. Intr-o tigaie se pune...

Desert prajitura cu visine, iaurt si cacao

In Prajituri la 2 Iul 2018

Sparge ouale intr-un bol si impreuna cu un praf de sare si zaharul pus treptat, mixezi pana ce devine o crema si se dubleaza ca volum. Adauga uleiul si mixeaza. Adauga iaurt si mixeaza.  Cerne faina intr-un bol impreuna cu praful de copt. Incorporeaza faina, putin cate putin, si amesteca...

Desert cheesecake cu capsuni

In Torturi la 10 Iun 2017

Blatul: Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie. Se pun intr-un bol, peste care se toarna untul topit. Se amesteca bine, se pun  doua linguri apa si se omogenizeaza. Un disc detasabil de tort se asaza pe un platou. Se asaza biscutii si se netezesc bine. Compozitia se da la...

Milkshake cu capsuni

In Love Smoothies la 4 Iun 2017

Capsunile se spala si se pun la scurs. Se pun in blender. Peste acestea, se pune mierea si laptele. Se omogenizeaza pana devine cremos si are aspect placut. Se poate servi simplu sau cu seminte.  Eu am preferat simplu si fara alte adaosuri ( arome).

Sirop concentrat de capsuni

In Sirop / Compot la 4 Iun 2017

Capsunile se spala si se pun la scurs, intr-o strecuratoare. Se transfera intr-un bol mai mare si se paseaza cu blenderul. Compozitia se trece prin strecuratoare. Rezulta 1,5 kg de pireu de capsuni, Peste acesta, se adauga 1,5 l apa. Se omogenizeaza. Se adauga zaharul si se pune la fiert. Se...

Desert tort cu crema caramel si visine

In Torturi la 2 Iun 2017

 Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca si...

Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura

In Torturi la 30 Mai 2017

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor.  Faina, cacaua si praful de copt se amesteca si se...

Desert cozonac fara framantare

In Dulciuri la 23 Mai 2017

Stafidele se pun la hidratat in suc de portocale si rahatul este portionat. Aluatul: faina cernuta se pune intr-un bol. Se adauga sare, drojdie si 4-5 linguri lapte caldut si lasam la dospit, intr-un loc fara curent. Se adauga ouale, galbenusurile, zaharul, coaja rasa de lamaie si se...

Socata reteta bunicii, cu zahar caramelizat

In Bauturi la 22 Mai 2017

Socata reteta bunicii Florile de soc se spala si se pun la scurs, intr-o strecuratoare.  Intr-o cratita cu fund gros, se pune zaharul la caramelizat. Cand se topeste si capata culoarea placuta a caramelului, se adauga apa ( atentie la aburi!!!!), se  lasa pe foc pana la dizolvare...

Desert prajitura de primavara

In Prajituri la 22 Mai 2017

Blatul: Ouale intregi se mixeaza pentru inceput, cu un praf de sare, pana capata volum. Apoi se adauga zaharul, lingura cu lingura, pana la 15 linguri. Dupa fiecare lingura, se mixeaza foarte bine. Partea aceasta dureaza 20-25 minute. Dupa ce zaharul a fost incorporat, se scot telurile mixerului...

Ciulama de dovlecel

In Mancaruri de legume la 22 Mai 2017

Dovlecelul este spalat, curatat. Asemenea si ceapa. Se trec impreuna printr-un robot de bucatarie. Intr-o cratita, se pune uleiul de masline. Cand se incalzeste foarte bine, se adauga dovlecelul cu ceapa si se lasa la calit 7-8 minute. Se adauga sare, piper. Se va face foarte repede. Intre...

Desert prajitura cu merisoare

In Prajituri la 18 Mai 2017

Merisoarele se pun la hidratat, in suc de portocale. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu sucul de portocale si...

Desert foietaj cu gem de mure si nuca

In Dulciuri la 16 Mai 2017

Foaia se lasa la decongelat in frigider.  Nuca coapta si macinata se amesteca cu gemul de mure. Se omogenizeaza.  Foaia de placinta se taie patrate. Cu mainile infainate, se mai intinde putin cate putin fiecare patrat si in mijloc, se pune cate o lingurita din compozitia de mai...

Desert tort de biscuiti ( de post)

In Dulciuri la 14 Mai 2017

Inainte de toate, fructele se pun la hidratat in suc de fructe, esenta de rom sau ce va inspira mai bine. Biscuitii se rup bucati si se pun intr-un bol. Peste ei se adauga cacaua si se amesteca incat toti biscuitii sunt ,, prafuiti,, bine. Intr-un ibric, pe foc, se pune la topit ciocolata...

Supa crema de dovlecel

In Supe la 27 Ian 2017

Intr-o cratita, se pun la fiert legumele, spalate, curatate, portionate. Se adauga sare, piper. Se pune apa, cat sa le acopere. Se lasa la fiert pana ce legumele se patrund cu furculita. Compozitia se pune intr-un blender si se paseaza. In timp ce se paseaza, se adauga uleiul de masline in fir...

Sandvis Dieta

In Sandvisuri la 27 Ian 2017

Branza se pune intr-un bol. Ouale se fierb tari. Dupa ce au fost decojite, se taie cubulete. De asemenea, si cu castravetele se procedeaza la fel. Se pun peste branza. Se adauga sare, piper, ulei de masline si putin marar. Se amesteca usor cu o lingura. Se serveste cu paine prajita la...

Paine prajita la cuptor

In Piine la 26 Ian 2017

 Tava de la aragaz se tapeteaza cu hartie de copt. Fiecare felie de paine se unge cu ulei de masline pe o parte, boia de ardei dulce, piper si cimbru. Se pun feliile la copt, cate 5 minute pe fiecare parte. Dupa 5 minute, se intorc feliile de paine.  Asa cum spuneam poate fi o...

Salata de iarna cu gust de vara

In Salate la 26 Ian 2017

Toate ingredientele se curata, se spala si se pun la scurs. Ouale se pun la fiert.  Intr-un bol, se toaca salata ( am avut o salata rotunda, am taiat-o ca pe varza, putin mai mare), castravetii se dau pe razatoare ( felii), se pun rosiile, salotele taiate rondele, ouale felii. La final,...

Tarta cu crema de mure, mascarpone si glazura de ciocolata

In Dulciuri la 26 Ian 2017

 Baza/aluatul: faina, zaharul, un praf de sare, se faramiteaza cu mana ( sau blender), pana ce untul este cuprins de faina. Se adauga praf de copt, ou, apa si se omogenizeaza. Se adauga coaja rasa de portocala. Aluatul se da la rece pentru 30 minute. Se intinde aluatul intr-o tava de tarta...

Budinca de paine cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2017

O tava de yenna se unge cu unt.  Painea veche se rupe bucati si se asaza in tava cat mai compact. Peste paine, se pune sunca taiata bucati mici, branza rasa, feliile de salata, salota taiata feliute. Se preseaza usor toate. Din 400 ml lapte, lapte batut, sare, piper si oua se face o...

Budinca de cozonac panettone

In Dulciuri la 21 Ian 2017

O tava dreptunghiulara de yenna este unsa din belsug cu unt. Cozonacul se taie felii mari si se asaza in tava...cat mai compact, sa nu ramana portiuni neacoperite.  Din lapte, oua, esenta vanilie si zahar se face o compozitie omogena si se pune peste cozonac. Cu dosul unei linguri, se...

Crema de zahar ars cu mere

In Dulciuri la 21 Ian 2017

Feliile de mere se taie si se pudreaza cu zahar pudra cu scortisoara. Se lasa de-o parte. Intre timp, se face caramelul. Se pune intr-o tigaie, zaharul si apa si se lasa la fiert pana ce zaharul se caramalizeaza si capata o culoare placuta. Se pune caramelul intr-un vas de yenna dreptunghiular....

Mamaliga aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2017

In tuci, se pune apa pe foc la fiert, cu un  praf de sare. Cand da in clocot, se toarna malaiul in ploaie si se amesteca bine. Cand mamaliga capata consistenta si malaiul a fiert, se pune unt si cu o lingura de lemn se amesteca. Se lasa 2-3 minute, se adauga jumarile de porc. Se lasa cca....

Salata de pui cu ciuperci si maioneza

In Salate la 6 Ian 2017

Carnea de pui spalata se pune la fiert, in apa cu sare. Cand este gata, se scoate din apa, se pune intr-o strecuratoare, la scurs. Se toaca marunt si se pun intr-un bol. Ciupercile se scurg si ele de zeama. Se taie jumatati. Se adauga peste carnea de pui.  Se adauga acritura tocata marunt,...

Prajitura cu gem de mure si bezea

In Dulciuri la 6 Ian 2017

Aluat fraged: intr-o cratita se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, pana ce se obtine o crema. Separat, faina cernuta cu praful de copt si untul se framanta bine. Se amesteca cu galbenusurile, se adauga laptele, esenta de vanilie si zaharul bourbon. Se omogenizeaza toate ingredientele si se...

Tort cu aroma de cafea si crema de portocale

In Torturi la 2 Ian 2017

Blat:  Zaharul, cacaua, praful de copt se amesteca bine. Peste aceastea, se adauga apa fiarta, se omogenizeaza si se pune pe foc. Se lasa sa fiarba, dupa care se da la rece. Se adauga cafeaua si uleiul si se omogenizeaza compozitia. Se adauga faina si se incorporeaza bine, iar la final,...

Dovlecei cu smantana si usturoi

In Salate la 2 Ian 2017

Dovleceii se spala, se scurg sau se sterg cu prosoape de hartie. Se feliaza cat mai subtire, se asaza intr-un bol si se dau cu sare, piper si se stropesc cu ulei de masline ( cca. 1 lingura). O tigaie se pune pe foc si cand s-a incins, se asaza dovlecelul felie cu felie ( trebuie putina rabdare,...

Afisate 1 - 30 din 404 retete    

Postari recente

publicat la 05.01.2019

Sos picant pentru cartofi prajiti

publicat la 02.01.2019

Desert tort in doua culori

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Azi esti sentimentala si amuzanta

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]