Socata reteta bunicii, cu zahar caramelizat

de alilianaa in Bauturi, 22 Mai 2017 | 1318 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
Atat de parfumata si miros de copilarie. Ce mi-a placut anul acesta? Socul a fost curat, fara gaze, fara mult praf. Ploaia a fost minunata pentru aceste flori...

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 400 g zahar
  • 4 l apa
  • 3 lamai taiate felii
  • zeama de la lamaie
  • 15 flori de soc
  • 2 grame drojdie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii, cu zahar caramelizat:

Socata reteta bunicii


Florile de soc se spala si se pun la scurs, intr-o strecuratoare.


Intr-o cratita cu fund gros, se pune zaharul la caramelizat. Cand se topeste si capata culoarea placuta a caramelului, se adauga apa ( atentie la aburi!!!!), se lasa pe foc pana la dizolvare completa.


Intre timp, intr-un borcan de 5 l, se pun florile de soc, lamaile taiate felii si zeama de lamaie, drojdia. Cand siropul de zahar se mai raceste putin, se pune in borcan peste celelalte ingrediente. Se amesteca bine si se acopera. Se tine pana cand atinge nivelul de aciditate dorit, dupa care se pune in sticle si se tine la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii, cu zahar caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

dantes 1

23.05.2017, 13:38

Buna si sanatoasa!

Rocsi 1

23.05.2017, 20:42

Ce gust si savoare trebuie sa aiba!

alilianaa 1

05.06.2017, 12:10

Tare bun e...multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată asortată, cu varză roșie

de RODIMUR 5

ieri la 23:23

Vegan Club Sandwich

de RODIMUR 5

ieri la 21:52

Prajitura Albina

de anca_rm 6

ieri la 20:45

Carnati de porc la gratar, cu piure de cartofi si muraturi

de vasimur 3

ieri la 19:15

RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii aromata si parfumata