Socata reteta bunicii, cu zahar caramelizat

de alilianaa in Bauturi, 22 Mai 2017 | 5305 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
Atat de parfumata si miros de copilarie. Ce mi-a placut anul acesta? Socul a fost curat, fara gaze, fara mult praf. Ploaia a fost minunata pentru aceste flori...

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 400 g zahar
  • 4 l apa
  • 3 lamai taiate felii
  • zeama de la lamaie
  • 15 flori de soc
  • 2 grame drojdie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii, cu zahar caramelizat:

Socata reteta bunicii

Florile de soc se spala si se pun la scurs, intr-o strecuratoare. 

Intr-o cratita cu fund gros, se pune zaharul la caramelizat. Cand se topeste si capata culoarea placuta a caramelului, se adauga apa ( atentie la aburi!!!!), se  lasa pe foc pana la dizolvare completa. 

Intre timp, intr-un borcan de 5 l, se pun florile de soc, lamaile taiate felii si zeama de lamaie, drojdia. Cand siropul de zahar se mai raceste putin, se pune in borcan peste celelalte ingrediente. Se amesteca bine si se acopera. Se tine pana cand atinge nivelul de aciditate dorit, dupa care se pune in sticle si se tine la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii, cu zahar caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

23.05.2017, 13:38

Buna si sanatoasa!

Rocsi 1

23.05.2017, 20:42

Ce gust si savoare trebuie sa aiba!

alilianaa 1

05.06.2017, 12:10

Tare bun e...multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii