Socata

de Razvan Constantinescu in Bauturi, 13 Iun 2019 | 5120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 lamai netratate
  • 6-7 flori de soc
  • 500 g zahar
  • 1 bob de drojdie proaspata
  • 3,5 l apa
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Se spala lamaile, doua dintre ele se storc si una se feliaza.

Florile de soc se spala si se pun impreuna cu feliile de lamaie intr-un borcan mare. Se adauga zaharul, bobul de drojdie, sucul de la lamaile stoarse si apa si se amesteca totul.

Se pune capacul la borcan, dar nu se infileteaza de tot.

Borcanul se pune intr-un loc insorit si se amesteca din cand in cand in el cu o lingura de lemn.

Socata va fi gata in 1-2 zile.

Cand este gata, socata se strecoara si se pastreaza la frigider in sticle sau bidoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii