Flori de soc pane

de Panacris in Dulciuri, 3 Iun 2019 | 678 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Flori de soc medii cca. 10 bucăți,
  • Ouă cca. 200 g, (am avut ou de strut!) sau 4-5 de găină,
  • Făină albă cât cuprinde pentru a se obține un aluat cca. 200 g,
  • Bere cu ghimbir de la SanoVita /Lapte/Apă minerală/ cca. 300 ml,
  • Zahăr brun 2-3 linguri,
  • Sare cca. 1 linguriță,
  • Zahăr pudră vanilat 1 plic,
  • Ulei de floarea soarelui presat la rece de la SanoVita cca. 350 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori de soc pane:

Florile de soc se curăță de impurități și se lasă la scurs.


Între timp se pregătește compoziția pentru aluat, care trebuie să fie fluid, din ouă, bere/lapte/apă minerală, zahăr, zahăr vanilinat și făină. Atenție trebuie să fie un pic mai gros decât cel de clătite. Cantitățile pot fi variabile, plus/minus 10 % ;)


Floarea de sos curățată se scufundă, în amestecul de mai sus, apoi se scoate și se pune la prăjit în uleiul fierbinte. Se prăjește cca. 5 minute, întorcându-se pe ambele părți.


După ce s-a rumenit, se scoate, pe un șervet absorbant, se pudrează din belșug cu zahăr pudră vanilinat și se savurează ca atare sau cu dulceață, după gustul fiecăruia.


Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

O nouă rețetă pe repede înainte, fără poze de prezentare, dedicate. Un dulce simplu si gustos din copilărie! ;) În unele regiuni socul abia înflorește ;) așa că spor la treabă și poftă mare! :-*

Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de soc pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

05.06.2019, 10:29

Rocsi 1

05.06.2019, 19:04

dantes 1

07.06.2019, 07:21

Interesant!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa cu capsuni si menta
  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

  • 12

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Turtite impletite, cu magiun

de RODIMUR 7

ieri la 23:09

Tort de vară cu vanilie și piersici

de Ancutsa 6

ieri la 12:31

Tort cu cremă de ciocolată și jeleu de coacăze negre

pe 09.07 la 15:48

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

pe 09.07 la 14:36

RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc