Crema Mascarpone cu mere caramelizate si Amaretto

de Cris2711 in Dulciuri, 29 Dec 2010 | 5029 vizualizari

 

Crema Mascarpone se potriveste foarte bine cu Amaretto si mere sau pere caramelizate.se serveste rece.

 

INGREDIENTE

  • coaja rasa de la o clementina(portocala)
  • 2 galbenusuri
  • 50 grame zahar
  • 250grame Mascarpone
  • 80 grame smantana
  • 2-3 linguri Amaretto
  • un mar
  • 250 grame zmeura
  • 100 ml suc de portocale
  • zahar vanilat
  • un varf de scortisoara
  • 4 linguri zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema Mascarpone cu mere caramelizate si Amaretto:

Coaja de clementina(portocala)se rade marunt.Galbenusul cu cele 50 grame de zahar se amesteca pe baia de abur pana se formeaza ca o crema.Se ia de pe foc si se adauga Mascarpone.Smantana se amesteca usor cu mixerul cu 2 linguri de zahar si pe urma se adauga la crema de mascarpone.Marul se curata de coaja si samburi ,se taie felii.Intr-o tigaie la foc mijlociu se caramelizeaza feliile de mar (nu foarte tare)trebuie sa ramana galben la culoare.Se stinge cu 100 ml suc de portocale si se amesteca pana devin aurii.se pune si un zahar vanilat si varful de scortisoara.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.In castronele se pune zmeura,un rand de crema Mascarpone ,un rand de mere caramelizarte,un rand de mascarpone si tot asa pana se umple castronele .Se pune la frigider si se lasa cel putin2-3 ore inaintea servirii.Pofta buna

 

TIPS-URI

1

se poate face si cu pere caramelizate

2

Zmeura este optional

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema Mascarpone cu mere caramelizate si Amaretto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

elena1988 1

15.02.2011, 18:51

Cris2711 1

15.02.2011, 18:55

usor de facut si demential de gustoasa si poti sa -ti lasi fantezia sa joace ,ca sa iasa pe gustul tau

Aurelia 07_07 1

17.02.2012, 19:46

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu sos de caramel