Desert tort de biscuiti ( de post)

de alilianaa in Dulciuri, 14 Mai 2017 | 2469 vizualizari

 

...sau alta varianta a salamului de biscuiti...
Am incercat sa impac lucrurile si sper ca am reusit: un tort de post pentru aniversarea tatei si sa fie si bun sa-l savuram toti laolalta.
 

 

INGREDIENTE

  • 350 g biscuiti populari
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g margarina
  • 150 ml apa
  • 50 cacao
  • 120 g zahar
  • fructe confiate ( stafide, merisoare)cca 120 g
  • nuca tocata grosier - 4-5 linguri
  • esenta de rom
  • glazura: o tableta de ciocolata amaruie, o lingurita ulei, decoratiuni de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti ( de post):

Inainte de toate, fructele se pun la hidratat in suc de fructe, esenta de rom sau ce va inspira mai bine. Biscuitii se rup bucati si se pun intr-un bol. Peste ei se adauga cacaua si se amesteca incat toti biscuitii sunt ,, prafuiti,, bine.


Intr-un ibric, pe foc, se pune la topit ciocolata amaruie si margarina. Peste biscuiti, se adauga fructele scurse, nuca (prajita inainte si tocata grosier) ciocolata topita cu margarina si un sirop facut din zahar si apa. La final, se adauga esenta de rom. Toata aceasta compozitie se omogenizeaza. Pe o farfurie se pune inelul detasabil de la forma de tort. Se pune compozitia de tort in forma, se preseaza bine si se da la rece pentru cel putin 2 ore.


Cand compozitia a capatat consistenta dorita, se scoate inelul cu grija. Se toarna peste tort o glazura din ciocolata amaruie si putin ulei. Se toarna lejer, astfel incat sa curga putin si pe margine. Se mai da la rece cca. 5-10 minute si se decoreaza cu decoratiuni de zahar.


Destul de consistent, dar tare bun.


Pentru perioada de dulce a anului, pot fi folosite ingrediente ,,de dulce,,.

TIPS-URI

1

Se adauga sirop,  atat cat este nevoie, incat compozitia sa aiba consistenta dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

kytz 1

15.05.2017, 17:16

Bun tare!

Rocsi 1

15.05.2017, 20:34

Este un desert pe placul meu!

alilianaa 1

05.06.2017, 12:12

multumesc frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lapte