Desert ciocolata de casa cu indulcitor, cafea si migdale

de Ancutsa in Dulciuri, 30 Aug 2019 | 1979 vizualizari

 

De data aceasta, am pregătit ciocolată de casă cu îndulcitor. Îmi doream mult să încerc și varianta asta, însă aveam nevoie de un îndulcitor tip pudră pentru etapa cu siropul. Am găsit unul de la Sly și deși scrie pe pachet că are aceeași putere de îndulcire ca zahărul, mi s-a părut totuși dulce. Puteți pune mai puțin, sau după cum vă place. Însă mi-a plăcut cum s-a comportat, așa că l-am folosit și la dulcețuri.

 

INGREDIENTE

  • 125 g lapte praf Dr. Oetker,
  • 26 g cacao 20 % grăsime Dr. Oetker,
  • 80 g îndulcitor pudră,
  • 45 ml apă,
  • 65 g unt 82% grăsime,
  • 1 linguriță migdale măcinate,
  • 1 linguriță cafea măcinată
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu indulcitor, cafea si migdale:

 

 Se amestecă laptele praf cu cacaua și cafeaua cu o lingură de lemn și apoi se cerne amestecul în alt castron. Se adaugă și migdalele și se amestecă.

Se pregătește o tavă cu folie alimentară, ca să nu se lipească ciocolata.

Separat, se face siropul de îndulcitor pudră cu apă, se lasă să fiarbă 1-2 minute, până se dizolvă îndulcitorul, apoi se pune untul moale, moment în care va face spumă. Se dă focul mic, se amestecă mai des și se mai lasă să fiarbă aprox 1 minut, apoi se încorporează amestecul de ingrediente uscate, omogenizând. Se dă de pe foc, se amestecă energic, întrucât se solidifică repede.

Se toarnă ciocolata în tavă, nivelând cu o spatulă (este bine dacă aveți o spatulă de silicon, pentru că vă va ajuta să aranjați mai frumos și nu se lipește pe ea compoziția) și se rulează cu ajutorul foliei, sub formă de baton. Se dă la frigider.

Când s-a răcit, se poate porționa.

 

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătire: 5 min

Porții: 8

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/ciocolata-de-casa-cu-indulcitor-cafea.html

TIPS-URI

1

Observație! Timpul de lucru este alert, de aceea trebuie să vă pregătiți dinainte tot ce vă trebuie: ingredientele, tava cu folie, ustensilele, mirodeniile. Ciocolata se solidifică repede. Se dă la frigider până la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu indulcitor, cafea si migdale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Lemon cake ,in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu banane si budinca de vanilie