Cornuri pufoase cu Nutella

de Cris2711 in Dulciuri, 19 Iun 2014 | 3154 vizualizari

 

Sunt un dulce preferat de mine,fara doar si poate,mi-a fost iarasi pofta tare si nu m-am lasat pana nu am ademenit satul cu ele:D.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr. faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata(7 gr.) sau drojdie proaspata 25 gr.
  • jumatate lingurita de sare
  • 25 gr. unt de la temperatura camerei
  • 2 linguri cu varf de miere
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu Nutella:

Laptele se incalzeste intr-o craticioara.


Intr-o cana se pune drojdia,2 linguri de lapte caldut si se preseaza si putina faina deasupra.Se lasa circa 15 minute la loc caldut,ferit de curent de aer.


Intre timp se pun faina,untul,sarea,mierea si restul de lapte intr-un castron .


Se framanta bine ,se adauga si maiaua din drojdie si se framanta pana primeste o consistenta cat mai elastica.


Aluatul trebuie sa se desprinda de peretii castronului,cu mare usurinta,nu are voie nici sa se lipeasca dar nici sa fie tare.Cu cat este mai elastic ,cu atat vor fi cornurile mai pufoase.


Se acopera cu un prosop curat,usor umed.


Se lasa 1 ora sa creasca .


Cu 15 minute inainte de a se rula,se incalzeste cuptorul la 170°C.


Aluatul se intinde bine ,cu sucitorul,cat mai rotund posibil.


Se taie felii,genul felii de pizza.


Se intinde cam o lingurita cu Nutella pe fiecare fasie ,apoi se ruleaza de la baza,inspre varf.


Se aseaza pe o tava si se ung cu ou,cu o pensula.


Partea cu varful se pune in jos.


Se dau la cuptor pentru circa 17-20 de minute.


Cand sunt rumenite se scot de la cuptor.


Se servesc asa calde si pufoase.

 

TIPS-URI

1

Ideale si fara umplutura,proaspete pentru micul dejun unse cu unt.

2

Chiar si umplute cu sunca,mozzarella sau parmesan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu Nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Cris2711 1

20.06.2014, 20:15

Mihaela mersi

Panacris 1

20.06.2014, 20:59

Delicioase!

Cris2711 1

20.06.2014, 21:36

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!