Tarta cu crema de mure, mascarpone si glazura de ciocolata

de alilianaa in Dulciuri, 26 Ian 2017 | 368 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Baza:
  • 120 g unt
  • 220 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri apa
  • coaja de portocala
  • 3 linguri zahar brun
  • un praf de sare
  • praf de copt un plic
  • Crema:
  • 400 g mure
  • o lingurita unt
  • 7 linguri zahar brun ( pus in doua etape)
  • un plic zahar cu scortisoara
  • 1 cutie mascarpone
  • 4 -5 linguri de apa cu lamaie
  • Glazura:
  • o tableta ciocolata 50% cacao
  • 2-3 linguri lapte
  • Ornamente:
  • buline colorate de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de mure, mascarpone si glazura de ciocolata:

Baza/aluatul: faina, zaharul, un praf de sare, se faramiteaza cu mana ( sau blender), pana ce untul este cuprins de faina. Se adauga praf de copt, ou, apa si se omogenizeaza. Se adauga coaja rasa de portocala. Aluatul se da la rece pentru 30 minute. Se intinde aluatul intr-o tava de tarta unsa cu unt. Peste aluat, se pune o hartie de copt si ca greutate orez. Se pune la copt pentru 25 minute. Cand s-a copt, se ridica foaia de copt cu orezul si se mai lasa in curptorul cald cca. 5-7 minute.


Crema. Murele se pun in cratita cu 4 linguri zahar brun, o lingurita unt, apa cu lamaie si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand. Cand murele s-au fiert bine, compozitia se trece prin blender, prin strecuratoare rezultand un sos in cantitate de cca 250-300 g. Se lasa la racit. Acest sos se amesteca cu o lingura jumatate de amidon, 3 linguri zahar brun, un plic zahar cu scortisoara si se pune pe foc pana ce rezulta o crema. Se lasa la racit si aceasta crema se amesteca cu mascarpone.


Glazura: o tableta de ciocolata se rupe bucati si se pune cu 4 linguri lapte, pe foc. Se lasa la topit. Se ia de pe foc si se mai amesteca pana ce compozitia se raceste si este buna de intins.


Asamblare: peste aluatul de tarta copt, se pune crema de mure cu mascarpone si deasupra acesteia, se pune ciocolata. Se orneaza cu buline colorate de zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de mure, mascarpone si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

alilianaa 1

27.01.2017, 09:28

Mirela

alilianaa 1

27.01.2017, 09:29

Ruxi

alilianaa 1

27.01.2017, 09:29

Miki, a fost daruita..dar am gustat si noi din ea. Deci, e istorie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti