Desert mini tarte cu lapte

de xana in Dulciuri, 17 Apr 2018 | 2412 vizualizari

 

Un dulce des intalnit in Portugalia, rapid si economic. Se numesc `queijadinhas de leite` iar eu am adaptat doar putin reteta.

 

INGREDIENTE

  • 550 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 30 gr margarina sau unt
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini tarte cu lapte:

Punem laptele pe foc impreuna cu o bucata de coaja de portocala (doar partea portocalie).

Intre timp mixam ouale cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie, apoi adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza.

Cand laptele s-a infierbantat, adaugam margarina si amestecam pana se topeste. Adaugam laptele fierbinte in fir subtire peste amestecul de oua, amestecand mereu.

Se toarna compozitia in forme de silicon pentru cupcakes umplandu-le pe trei sferturi. Cum nu am avut forme de silicon, le-am uns pe cele normale cu margarina inainte de a turna compozitia.

 Se da la cuptorul preincalzit la 180º C, pentru cca 20-25 de minute pana se rumenesc usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, visine si blat umed