Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

de - Andreea - in Dulciuri, 24 Feb 2014 | 1597 vizualizari

 

Valentine's Day....Dragobete...pentru mine tot aia.Sunt dupa parerea mea o noua ''scuza'' pentru a face mici gesturi pentru a demonstra persoanelor dragi ca le iubim.Dar oare nu ar trebui facut asta zilnic ??? ... Pentru mousse m-am inspirat de la Miha >:D< iar pentru briose de la Irina >:D

 

INGREDIENTE

Pentru briose:

  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 50 gr faina alba
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura cafea

Pentru mousse:

  • 50 gr ciocolata alba
  • 75 ml frisca lichida
  • 170 gr mascarpone
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba:

Pentru briose:


Ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei.


Intr-un bol mixam untul impreuna cu zaharul pana ce devin o crema .


Separam albusul de galbenus.


Adaugam galbenusul la compozitia cu unt si mixam in continuare pana ce zaharul s-a topit integral.


Adaugam albusul batut spuma tare si mixam in continuare.


Adaugam cacaua,cafeaua si mixam.Apoi adaugam putin cate putin faina si mixam pana ce ingredientele s-au amestecat bine.


Punem compozitia in forma de briose si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 15 minute.


Cand s-au copt ( faceti testul cu scobitoarea) se scot si se lasa la racit.


Pentru mousse:


Mixam bine mascarpone pana ce devine ca o crema.


Separat topim ciocolata impreuna cu frisca lichida ,facand atentie insa ca frisca sa nu inceapa sa fiarba.


Adaugam ciocolata calda( nu fierbinte) la mascarpone si mixam pana ce devin o crema de consistenta dorita.


Taiem cu un cutit bine ascutit capacul brioselor Cu o forma-inima decupam fiecare capac in parte.


Cu ajutorul unui posh punem mousse pe fiecare briosa si ornam cu inima decupata.


 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru 6 briose !

2

Puteti inlocui cafeaua cu aceeasi cantitate de lapte !

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

alilianaa 1

24.02.2014, 22:01

ce frumoase sunt!

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:38

- Andreea - 1

25.02.2014, 11:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu afine si ciocolata