Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

de Andreea Caroline in Dulciuri, 24 Feb 2014 | 1069 vizualizari

 

Valentine's Day....Dragobete...pentru mine tot aia.Sunt dupa parerea mea o noua ''scuza'' pentru a face mici gesturi pentru a demonstra persoanelor dragi ca le iubim.Dar oare nu ar trebui facut asta zilnic ??? ... Pentru mousse m-am inspirat de la Miha >:D< iar pentru briose de la Irina >:D

 

INGREDIENTE

Pentru briose:

  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 50 gr faina alba
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura cafea

Pentru mousse:

  • 50 gr ciocolata alba
  • 75 ml frisca lichida
  • 170 gr mascarpone
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba:

Pentru briose:


Ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei.


Intr-un bol mixam untul impreuna cu zaharul pana ce devin o crema .


Separam albusul de galbenus.


Adaugam galbenusul la compozitia cu unt si mixam in continuare pana ce zaharul s-a topit integral.


Adaugam albusul batut spuma tare si mixam in continuare.


Adaugam cacaua,cafeaua si mixam.Apoi adaugam putin cate putin faina si mixam pana ce ingredientele s-au amestecat bine.


Punem compozitia in forma de briose si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 15 minute.


Cand s-au copt ( faceti testul cu scobitoarea) se scot si se lasa la racit.


Pentru mousse:


Mixam bine mascarpone pana ce devine ca o crema.


Separat topim ciocolata impreuna cu frisca lichida ,facand atentie insa ca frisca sa nu inceapa sa fiarba.


Adaugam ciocolata calda( nu fierbinte) la mascarpone si mixam pana ce devin o crema de consistenta dorita.


Taiem cu un cutit bine ascutit capacul brioselor Cu o forma-inima decupam fiecare capac in parte.


Cu ajutorul unui posh punem mousse pe fiecare briosa si ornam cu inima decupata.


 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru 6 briose !

2

Puteti inlocui cafeaua cu aceeasi cantitate de lapte !

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

alilianaa 1

24.02.2014, 22:01

ce frumoase sunt!

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:38

Andreea Caroline 1

25.02.2014, 11:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!