Gogosi aromate si pufoase

de tiby in Dulciuri, 24 Mar 2014 | 11264 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 250 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 cub mic drojdie proaspata
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • zahar pudra
  • ulei
  • sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi aromate si pufoase:

Laptele se incalzeste putin si apoi in el se dizolva o lingura de zahar si cubuletul de drojdie proaspata. Se lasa sa stea 5-10 minute.

Se bat cele doua oua cu putina sare.

In faina se face o adancitura in care se toarna restul de zahar, ouale batute, zaharul vanilat, coaja de lamaie si coaja de portocala rasa si amestecul de mai sus facut din lapte, zahar si drojdie.

Se amesteca si se framanta bine toate ingredientele. Se aduga treptat cate o lingura de ulei si se framanta in continuare pana rezulta un aluat elastic si care nu se mai lipeste de mana.

Cand aluatul este gata, se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit, la loc cald, timp de aproximativ o ora pana creste.

Cand aluatul a crescut, se scoate pe blatul de preparare tapetat in prealabil cu faina si se intinde foaie nu foarte groasa. Din aceasta foaie, cu un pahar, se taie forme rotunde de aluat care apoi se lasa sa mai stea 5-10 minute.

Intre timp se pune intr-o cratita (tigaie) uleiul iar cand acesta e incins, se pun formele rotunde de aluat la prajit pe fiecare parte.

Cand sunt prajite si rumenite frumos, se scot si se lasa putin la scurs de surplusul de ulei si se orneaza cu zahar pudra.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se poate folosi si esenta de lamaie sau vanilie in locul cojii rase de fructe.

2

trebuie avut grija ca toate ingredientele sa aiba temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi aromate si pufoase" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ia gogoasa neamuleee!