Gogosi aromate si pufoase

de tiby in Dulciuri, 24 Mar 2014 | 12999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 250 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 cub mic drojdie proaspata
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • zahar pudra
  • ulei
  • sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi aromate si pufoase:

Laptele se incalzeste putin si apoi in el se dizolva o lingura de zahar si cubuletul de drojdie proaspata. Se lasa sa stea 5-10 minute.

Se bat cele doua oua cu putina sare.

In faina se face o adancitura in care se toarna restul de zahar, ouale batute, zaharul vanilat, coaja de lamaie si coaja de portocala rasa si amestecul de mai sus facut din lapte, zahar si drojdie.

Se amesteca si se framanta bine toate ingredientele. Se aduga treptat cate o lingura de ulei si se framanta in continuare pana rezulta un aluat elastic si care nu se mai lipeste de mana.

Cand aluatul este gata, se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit, la loc cald, timp de aproximativ o ora pana creste.

Cand aluatul a crescut, se scoate pe blatul de preparare tapetat in prealabil cu faina si se intinde foaie nu foarte groasa. Din aceasta foaie, cu un pahar, se taie forme rotunde de aluat care apoi se lasa sa mai stea 5-10 minute.

Intre timp se pune intr-o cratita (tigaie) uleiul iar cand acesta e incins, se pun formele rotunde de aluat la prajit pe fiecare parte.

Cand sunt prajite si rumenite frumos, se scot si se lasa putin la scurs de surplusul de ulei si se orneaza cu zahar pudra.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se poate folosi si esenta de lamaie sau vanilie in locul cojii rase de fructe.

2

trebuie avut grija ca toate ingredientele sa aiba temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi aromate si pufoase" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosele mexicane-churros