Prajitura cu gem de mure si bezea

de alilianaa in Dulciuri, 6 Ian 2017 | 1060 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 400 g faina
  • 4 galbenusuri
  • un plic zahar bourbon
  • esenta de vanilie
  • un plic praf de copt
  • 50 ml lapte
  • gem de mure (pregatit in vara)
  • bezea:
  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 125 g zahar tos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de mure si bezea:

Aluat fraged: intr-o cratita se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, pana ce se obtine o crema. Separat, faina cernuta cu praful de copt si untul se framanta bine. Se amesteca cu galbenusurile, se adauga laptele, esenta de vanilie si zaharul bourbon. Se omogenizeaza toate ingredientele si se obtine un aluat nelipicios care se pune in folie la rece pentru jumatate de ora.


Dupa ce a trecut timpul, se taie o foaie de copt pe masura tavii, se intinde aluatul, se asaza in tava. Peste aluat, se pune gem de mure, in strat nu foarte gros si peste gemul de mure, se asaza bezeaua rezultata din cele 4 galbenusuri care au fost spumate bine cu mixerul si peste care s-a pus treptat zaharul, rezultand bezeaua necesara. Tava se pune la cuptor pentru 25 minute (se va observa cand bezeaua capata culoare aramie).


La servire, se pudreaza cu zahar vanilat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de mure si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

RuxyRux 1

06.01.2017, 23:14

Nu pot refuza....bunatate mare!

dantes 1

07.01.2017, 10:14

Buna!

mirela0911 1

07.01.2017, 10:31

Ce minunatie.... bezea .... mureeee .....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu crema de branza si mure