Desert tort cu crema caramel si visine

de alilianaa in Torturi, 2 Iun 2017 | 503 vizualizari

 

Pentru ca in fiecare an asteptam si ne bucuram de aceasta zi. 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 110 g faina
  • 40 g cacao
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • un plic praf de copt
  • Crema:
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • 250 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 200 g sos caramel
  • 200 g unt ( 85% grasime)
  • Sos caramel:
  • 200 g zahar
  • 150 g smanatana dulce
  • 50 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 70 g unt
  • sare
  • esenta vanilie
  • 200 g visine ( eu am avut congelate)
  • Ganache:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • Sirop:
  • 1 plic capucino clasic
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema caramel si visine:

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, peste care se adauga treptat zaharul, pana ce rezulta o bezea frumoasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor.


Faina, cacaua si praful de copt se amesteca si se toarna cernute, in 3-4 etape, peste compozitia de ou. Se adauga esenta de rom. Cu o spatula, se amesteca usor, de jos in sus.


Compozitia se pune intr-o forma de tort cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt si se pune la copt, pentru 35-40 minute maxim. Trece testul scobitorii si se scoate de la cuptor. Se lasa la racit.


Crema: Ouale impreuna cu amidonul, zaharul si laptele se omogenizeaza. Se pun pe foc si se lasa pana cand acestea se leaga ca o budinca. Se pune compozitia la racit bine. Se adauga vanilia,untul taiat cubulete si se mixeaza pana la omogenizare completa. La final, se adauga sosul caramel si se omogenizeaza.


Sosul caramel: zaharul si apa se pun pe foc si se lasa la fiert, pana se dizolva complet si capata culoarea placuta a caramelului. Se adauga peste acesta smantana lichida si laptele, untul, se adauaga un praf de sare, vanilie. Se lasa la fiert cca. un minut. Acest sos poate fi facut cu o zi inainte si pastrat la rece.


Ganache: cicolata rupta bucati se topeste in frisca lichida infierbantata. Se amesteca bine pana la omogenizare.


Sirop: plicul de capucino clasic se dizolva in 250 ml apa fierbinte ( nu clocotita).


Asamblare.


Blatul de tort se taie in trei: blatul de baza se asaza, se insiropeaza, se pune crema caramel, visine, crema de ciocolata, se pune blatul doi, se pun cremele asemenator primului si se continua pana la ultimul blat care se acopera de un strat de crema caramel, peste care pune un strat de crema de ciocolata. Se decoreaza dupa inspiratie. Eu am folosit ciocolata tocata, fluturasi de zahar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema caramel si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

04.06.2017, 21:29

Ce-mi place tortuletul tau! Este prea bun!

alilianaa 1

05.06.2017, 12:10

Multumesc frumos Mena, Dantes, Kytz. Miha, Rocsi...

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole batuta

de xana 5

ieri la 19:23

Sirop din struguri negri

de ancutsa 5

ieri la 16:37

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

ieri la 16:15

Pate din ficat de pui

de ancutsa 5

ieri la 16:01

RETETA RECOMANDATA
Tort "Amandina"