Tort amandina

de Sim0na in Torturi, 29 Apr 2015 | 4794 vizualizari

 

Ca sursa de inspiratie am avut tortul pentru domnul M. al lui Timea :) Multumesc Timi!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri cappucinno
  • 1 fiola esenta rom

Crema:

  • 300 g unt moale
  • 170 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 galbenusuri
  • 2 fiole esenta rom

Glazura:

  • 100 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare, adaugand treptat si zaharul. In albusurile mixate am pus galbenusurile unul cate unul, apoi treptat uleiul si apa. La final am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Am omogenizat totul cu o spatula, amestecand de jos in sus. Intr-o forma de tort de 26 cm, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, am pus compozitia de blat, adand tava la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 30-35 minute.


Cand a fost gata am lasat sa se raceasca, apoi am taiat blatul pe doua. Pentru sirop am pus la foc mic apa si zaharul, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat capuccinno. Am lasat 2-3 minute sa fiarba, am oprit focul si am adaugat esenta de rom. Cat blatul se odihnea, am pregatit crema: untul la temperatura camerei l-am mixat impreuna cu zaharul pana a devenit pufos. Am adaugat pe rand galbenusurile, cacaoa si esenta de rom. La foc mic, sau pe baie de abur am pus frisca lichida impreuna cu ciocolata taiata cubulete mici, amestecand pana s-a omogenizat bine, dar nelasand amestecul sa fiarba. Am lasat sa se raceasca putin. Toate fiind pregatite, am trecut la asamblarea tortului: pe un platou am asezat primul blat, l-am insiropat bine-bine, apoi am pus jumatate din crema, am asezat al doilea blat pe care l-am insiropat, apoi cealalta jumatate din cantitatea de crema. Deasupra am glazurat.


Va invit la o portie de tort!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

30.04.2015, 11:21

Sper ca felia mea e la rece

anca_rm 1

30.04.2015, 13:58

tarasmariana 1

01.05.2015, 06:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort savarina