Mini torturi Tiramisu reţetă originală

de Criss in Torturi, 25 Apr 2016 | 5358 vizualizari

 

 Tiramisu reţetă originală
Zilele trecute am reusit in reprize sa fac niste tortulete tiramisu. Tiramisu este probabil unul dintre cele mai iubite si apreciate deserturi. Fie ca preferati varianta clasica sau tortul, cupcakes, inghetata, sau variantele cu capsuni, fructe de padure sau lamaie, se prepara la fel de simplu si sunt la fel de bune. De aceasta data am optat pentru aceste mini torturi dragalase si delicioase si destul de rapide si nepretentioase. Eu am facut un pandispan simplu e care l-am decupat, dar se pot face si cu piscoturi si atunci sunt chiar mai rapide.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Ingrediente blat: -3 oua -3 linguri zahar -1 lingura apa -1 lingura ulei -4 linguri faina -1 lingurita praf de copt\

Crema: -250 g mascarpone -150 ml frisca lichida -2 linguri zahar pudra Sirop: -80 ml cafea espresso -1 lingurita zahar -esenta de rom -esenta de migdale

Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini torturi Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, apa si uleiul pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza, apoi se adauga albusurile batute spuma, amestecand cu o lingura, cu miscari usoare de jos in sus. Compozitia se toarna intr-o tava 20/30 tapetata cu hartie de copt si se coace blatul 25 minute. Dupa ce se raceste, se decupeaza cu ajutorul inelelor pentru tortulete. Mie mi-au iesit 6 cerculete din care am facut 3 mini torturi. Din restul de blat am facut tiramisu la pahar.

Se mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra, apoi se amesteca cu frisca batuta. Atentie, daca folositi frisca naturala, va trebui sa adaugati si gelatina in crema, pentru ca altfel crema nu va fi ferma ci va fi mai moale . Eu am vrut o crema ferma fara gelatina, din acest motiv am preferat sa folosesc frisca vegetala Meggle.

In fiecare inel se pune cate un cerculet de blat insiropat cu siropul de cafea, apoi doua linguri pline de crema, apoi din nou blat insiropat ssi deasupra se spriteaza cu un posh crema. Deasupra se pudreaza cu cacao. Tortuletele se pun in frigider pentru o ora, dupa care se pot scoate inelele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini torturi Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

26.04.2016, 10:52

Un mini tortulet as vrea si eu!

CameliaR 1

12.05.2016, 12:13

Wooow, cat de deosebite sunt aceste mini torturi!

Criss 1

12.05.2016, 13:25

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală