Tort cu ciocolata,cafea,frisca si alune caramelizate

de gaby_duceag in Torturi, 6 Oct 2011 | 3374 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • un pahar zahar
  • un pahar  si 1/3 faina
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri cafea
  • un vf. cutit sare

Crema 1

  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 300 ml frisca lichida

Crema 2

  • 300 ml frisca
  • 3-4 linguri zahar
  • 60 gr alune (nuci)

Sirop

  • 3 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • aprox 300 ml frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata,cafea,frisca si alune caramelizate:

Blat

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam bine bine albusurile cu sarea adaugand treptat zaharul.

Mixam pana se topeste si obtinem o spuma pufoasa si lucioasa.



Adaugam galbenusurile, faina cernuta, pe rand , in doua etape , apoi incorporam usor cafeaua si uleiul.



Turnam totul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie pentru copt , nivelam si coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 35-40 min.



Crema 1.

Punem intr-o cratita frisca la foc mic si lasam pana ajunge la punctul de fierbere (nu clocotim!).

Adaugam ciocolata tocata grosier si zaharul pudra si amestecam bine pana la topire/omogenizare.

Dam la rece peste noapte (sau..cateva ore).

Scoatem vasul de la rece si mixam continutul pana obtinem o crema pufoasa , bine legata.



Crema 2.

Topim intr-o craticioara zaharul pana devine culoarea chihlimbarului. Dam deoparte si adaugam alunele(sau nuci).

Pe o hartie pentru copt intindem uniform amestecul.Lasam sa se raceasca bine apoi il tocam grosier, fie lovindu-l cu un obiect tare fie printr-o masina de rasnit.

Mixam bine frisca apoi incorporam alunele.



Sirop.

Caramelizam zaharul.

Adaugam apa peste caramelul fierbinte si mai lasam pana la punctul de fierbere. Racim.



Asamblare

Taiem blatul pe orizontala in trei.

Insiropam usor primul blat, intindem jumatate din crema ganache , jumatate din frisca cu alune, asezam al doilea blat, insiropam, intindem uniform restul de crema apoi restul de frisca si asezam ultimul blat.

Il insiropam usor.



Ornam cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata,cafea,frisca si alune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

gaby_duceag 1

16.10.2011, 10:06

Se numeste M&G
Ce daca nu stii ce inseamna)))

brunetica 1

21.10.2011, 20:15

oau ce super arata tortul vreau si eu o feliuta cat de mica

Bya Ralu 1

18.12.2015, 23:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Frunze de ciocolata