Tort cu crema de ciocolata

de Lau in Torturi, 20 Iul 2011 | 3007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 6 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • CREMA
  • 800 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 1 ciocolata
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • DECOR
  • frisca
  • cirese
  • ornament de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

BLAT: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile unul cate unul, coaja de lamaie, esenta, zaharul vanilat, faina cernuta si se omogenizeaza. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

CREMA-se pune laptele pe foc impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca amidonul cu putin lapte si se adauga peste lapte, atunci cand da in fierbere. Se amesteca continuu pana se ingroasa crema si se opreste focul. Se amesteca untul cu zaharul pana se face o crema si se amesteca cu crema. Ciocolata se topeste dupa care se amesteca cu crema.

ASAMBLARE-se taie blatul racit in 2. Se insiropeaza prima foaie se adauga crema, se aseaza a 2 foaie si se insiropeaza putin. Decoram cu frisca,cirese.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura